0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Martin Lehmann
Foto: Martin Lehmann
Birgit Lyngbye Pedersen bor i Hellerups mest kontroversielle hus og er den hemmelige mæcen i dansk musikliv. Foto: Martin Lehmann
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Hun er rigtig rig. Og radikal

»Der er meget energi i at have penge«

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser,

Kendte navne fylder godt op i kulturjournalistikken. Ikke mindst når det gælder de store interview. Denne uge er en undtagelse. Politikens musikredaktør, Simon Lund, har interviewet en kvinde, du næppe har hørt om.

Birgit Lyngbye Pedersen er rig. Rigtig rig. Men hun lever ikke som de fleste andre med seriøst mange penge. Birgit Lyngbye Pedersen bruger sin formue, der har forbindelse til Novo Nordisk, på at være mæcen for musikere.

Du kan læse om den særlige kvinde og hendes livsvalg her:

Dansk musiklivs hemmelige mæcen bor i et hus som ingen andre

Birgit Lyngbye Pedersens vilde hus i Hellerup bruges blandt andet til en række intimkoncerter, der går under navnet ’Brodie Sessions’ - opkaldt efter hendes lille bulldog.

Simon Andersen er heller ikke specielt kendt i den brede offentlighed, men det er han i journalistkredse, hvor han både er beundret og berygtet.

Nu skal manden, der er blevet kaldt dansk presses svar på flodhesten Dolph, være chef for den omdiskuterede Radio Loud. Louds lyttertal kan stadig ikke måles, så spørgsmålet er, om Simon Andersen kontante stil kan redde kanalen?

Vi tegner et portræt:

Dansk presses svar på flodhesten Dolph har en kæmpe opgave foran sig

I ugens kulturkommentar skriver jeg også om Radio Louds chancer med Simon Andersen i kontrolrummet. For selvom han skruer op for volumen, bliver det svært at trænge igennem med taleradio:

Bulderbassen har en evne til at piske en stemning op. Men er det nok til at redde Loud?

Tuborgs gulddame har ikke haft problemer med at trænge igennem. Men efter 25 år er tiden endelig moden til, at hun smider serveringsbakken og selv deltager i festen.

I den anledning har vi kigget på andre udskældte kvindekarakterer i dansk reklame:

Husker du Arla Minis piger, Oddset-Janni og Cult Shaker-kvinderne?

Hver generation tager sine kampe. Eller gør de? I denne tid kører Politiken en klummeserie om forskellige generationers blik på hinanden og sig selv:

Klumme: Vi var de børn, der fik en medalje bare for at være med

Nedenfor kan du finde flere udvalgte eksempler på artikler fra Politikens kulturredaktion.

Tak for din tid og god læselyst