0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Miriam Dalsgaard/POLITIKEN
Foto: Miriam Dalsgaard/POLITIKEN
Langs Jim Lyngvilds isse står der: 'Odin ejer mig, jeg skylder ham alt' som en påmindelse om den ase-tro, han længe har bekendt sig til. Foto: Miriam Dalsgaard.
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kald ham bare en vulgær stavepladekunstner

»Det er oversmukt, overgjort og overpænt, men det er jo min stil«.

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser

Jim Lyngvild vækker opsigt. Senest da han klædte landets nye kirke- og kulturminister, Ane Halsboe-Jørgensen, ud som hedensk vølve.

Men selv om Lyngvilds kunst bliver kaldt kitsch, strømmer publikum til hans udstillinger. Og han lever fint med, at nogle betragter ham som en vulgær og pompøs stavepladekunstner.

Hvad vil Jim Lyngvild egentlig selv med sin fremskudte position? Politikens Emilie Maarbjerg Mørk har været på tur med den kontroversielle multikunstner og selverklærede vikingeekspert, der blandt meget andet har en verdensrekord i at spise flest Ferrero Rocher-chokolader på tid.

Lyngvild laver ifølge ham selv ikke udstillinger for »sølvhjelmene med Politiken Plus-abonnement«. Alligevel kan jeg på det varmeste anbefale interviewet med ham, som du kan læse her:

»Du og I er alt det, jeg frastøder allermest«

Der var skyggen af splittelse at spore, da The Minds of 99 genåbnede Parken foran 50.000 stærkt begejstrede koncertgængere. Begivenheden var i udgangspunktet så stor, at Politiken havde sendt både Pernille Jensen og Simon Lund afsted for at anmelde.

Med god grund viste det sig, for ifølge vores musikanmeldere leverede bandet en af de mest euforiske danske koncerter i nyere tid.

Selv om jeg desværre ikke selv var i Parken lørdag aften, bliver jeg helt rørt over at læse deres anmeldelse af den historiske begivenhed. Læs med her:

6 hjerter: The Minds of 99 var skabt til det her

At møde ind mandag morgen er sjældent en euforisk oplevelse. Alligevel er de fleste danskere ret glade for at gå på arbejde. Så hvorfor ser statsministeren det som sin opgave med alvorlig mine at »aflive en sejlivet myte« om, at arbejde skal være lystbetonet?

Jes Stein Pedersen har skrevet et åbent brev til Mette Frederiksen om, hvorfor hun tager fejl.

Nedenfor kan du finde flere udvalgte eksempler på artikler fra Politikens kulturredaktion.

Tak for din tid og god læselyst.