0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Oliver Killig/©SKD
Foto: Oliver Killig/©SKD
Den tyske forbundskansler Angela Merkel kom til præsentationen af det forandrede Vermeer-maleri i Dresden. Oliver Killig/SKD
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

En elskovsgud dukker op efter 300 år

Bag en overmaling i et mesterværk af Vermeer har en elskovsgud gemt sig.

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser,

I denne uge byder Politikens kulturredaktion blandt andet på afsløringer af velbevarede hemmeligheder.

Der er mange, som har haft demokratiske drømme om fredeligt skandinavisk samarbejde. Nu tyder hidtil ukendte historiske kilder på, at stærke politiske kræfter planlagde en dansk revolution, der skulle samle Skandinavien.

Politikens Nils Thorsen har talt med historikeren Ramus Glenthøj, der sammen med Morten Nordhagen netop har udgivet bogen ’Union eller undergang’. De har gravet sig ned i en uudforsket, men dramatisk del af danmarkshistorien. For også i vores pragmatiske del af verden har revolutionære kræfter været overraskende langt fremme i planlægningen af magtovertagelse:

Stærke kræfter planlagde at sparke den danske konge ud

Vi løfter også sløret for en anden hemmelighed med en del år på bagen. En elskovsgud har nemlig gemt sig i cirka 300 år bag en overmaling i et mesterværk af maleren Vermeer. Camilla Stockmann har været behind the scenes i Dresden med den danske kunstekspert dr. Jørgen Wadum, hvor hun også mødte Angela Merkel.

Jørgen Vadum er en international kapacitet, når det gælder restaurering af de store mestermalere. Læs den fascinerende reportage fra den tyske delstat Sachsen her:

Vermeer-maleri understreger, at vi ud fra de bedste intentioner er blevet ført bag lyset

Efter en lang, indelukket periode med meget få reportagerejser er kulturredaktionens journalister ved at få lidt luft under vingerne igen. Felix Thorsen Katzenelson har sammen med fotograf Thomas Borberg været på Malta for at besøge forfatteren Christian Jungersen.

På fredag udkommer Jungersen fjerde roman ’Du kan alt’. Efter ’Undtagelsen’ og ’Du forsvinder’, som begge er filmatiseret, er der mange, som venter i spænding på hans nye bog:

»Jeg er mere stolt af at være mand nu, end jeg var for 40 år siden«

Sidst men ikke mindst vil jeg anbefale en klumme, Politikens Charlotte Sejer har skrevet i vores serie ’Generationer’. Da hun var 24 år, fik hun en ven på 54 år, som gav hende nyt perspektiv. Det var, da Berlinmuren faldt. Nu vil hun gerne finde en ven, der er 29 år yngre end hende selv:

Måske er det kontroversielt, men jeg vil gerne møde en ven på 24

Nedenfor kan du finde flere udvalgte eksempler på artikler fra Politikens kulturredaktion.

Tak for din tid og god læselyst