0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Morten Sabroes kat er lige død, hvilket ikke gør det nemmere at tale om det, der aldrig kan gøres om mellem ham og hans mor, far og bror. Efter brorens nylige død er forfatteren den sidste, der er tilbage. Alligevel søger han forsoningen. I sin nye bog, og måske i det hinsides. Foto: Mads Nissen.
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Dødsdømt Morten Sabroe

Forfatter har savet sin familie over i årevis. Nu søger han forsoning.

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser,

Kan man søge forsoning med sin afdøde familie? I denne uge vil jeg varmt anbefale et stort interview med journalist og forfatter Morten Sabroe, som tidligere har taget hårde opgør med både sin mor og far i romanform.

For nylig døde hans bror, så Morten Sabroe er nu det eneste tilbageværende medlem af den familie, han især har brugt til at skrive om svigt og uløste konflikter. På onsdag udkommer hans nye roman ’Der var engang en familie – en herlig familie’, der både handler om døden og hans egen rolle i familien.

Politikens Lea Wind-Friis har besøgt forfatteren sammen med fotograf Mads Nissen:

Du må gerne lave en overskrift med ’dødsdømt Morten Sabroe’

Søndag fyldte Christiania 50 år. Der er ikke tale om en stor familie i traditionel forstand, men opgør har der været mange af i fristadens historie. Især med det omgivne samfund, men også internt.

Her kan du læse Politikens musikredaktør Simon Lunds artikel om musikkens centrale placering i Christianias historie, og hvordan de løbende konflikter afspejler sig på musikscenen:

Det er spillestederne, der er porten ind til Christiania

Også i anledning af den runde fødselsdag skriver Politikens arkitekturredaktør Karsten Ifversen om, hvordan Christianias vildtvoksende tilgang til boliger og byrum har spredt sig ud over resten af landet:

Christiania kryber ud over volden og spreder sig til flere danske byer

Endelig vil jeg anbefale endnu en klumme i vores serie om generationer, som der virkelig er ild i. Denne gang skriver Matthias Dressler-Bredsdorff kritisk om de 40-55-årige og deres evne til at gå under radaren, selvom de sidder solidt på magten:

Deres idoler hedder Bertelsen, Lykkeberg og Meyer. Hvornår begynder de at tage ansvar?

Nedenfor kan du finde flere udvalgte eksempler på artikler fra Politikens kulturredaktion.

Tak for din tid og god læselyst.