0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Tilde Døssing Tornbjerg
Foto: Tilde Døssing Tornbjerg
Forfatteren Amalie Langballe. Foto: Tilde Døssing Tornbjerg.
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Hun får journalister til at græde

Amalie Langballe er en ordentlig mundfuld at interviewe.

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser,

»Du skal bare lige vide, at de sidste to, der har interviewet mig, har jeg næsten fået til at græde«. Sådan sagde forfatteren Amalie Langballe til journalistpraktikant på kulturredaktionen Anna Konggaard.

At blive kastet ud i de store kunstnerinterview er i forvejen en udfordrende opgave – selv for kulturredaktionens mest erfarne skribenter. Men selvom Amalie Langballe ifølge sig selv er svær at interviewe og ifølge Anna Konggard er alt andet end imødekommende, kom der et yderst læseværdigt interview ud af mødet mellem en ung forfatter og den unge journalist:

Læs det store interview med Amalie Langballe her

Politikens musikanmelder Pernille Jensen er normalt et imødekommende menneske, men hendes tålmodighed blev sat på en gevaldig prøve, da hun skulle anmelde ’DR 2’s Store Danske Rockhistorie’.

Selvom D-A-D-frontmand Jesper Binzer som vært »er en gave, der vader direkte ind i sine kilder med koskindsplettede træsko«, er DR-serien en rodebutik, der lover meget mere end den kan holde.

Og hvad fanden laver Zididada i fortællingen om dansk rock? Spørger Pernille Jensen.

Læs anmeldelsen af DR-programmet her

Illustration: Thomas Thorhauge

Camilla Stockmann har tilbragt endnu flere timer foran skærmen. I anledning af den længe ventede premiere på ’No Time to Die’, har hun nemlig genset samtlige James Bond-film. Vi taler »rundt regnet 53 timer i selskab med Agent 007 til lands, til vands og hængende i luften fra en romersk akvædukt i færd med at redde den vestlige verden.«

007 forsøger at følge med tiden, men kan man blæse og have vodka martini i munden?, spørger Camilla Stockmann i sit essay.

Læs essayet om James Bond her

Nedenfor kan du finde flere udvalgte artikler fra Politikens kulturredaktion.

Tak for din tid. Husk at ryste martinien.