0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Katrine Hørup Noer
Foto: Katrine Hørup Noer
Søren Pilmark afskyr pressen, hader den virkelig. Men det er svært at blive ved med at gemme sig, når man ikke alene er vendt tilbage til hovedrollerne på teatret, men også udsender sin første roman. Foto: Katrine Hørup Noer
Nyhedsbrev - Politiken Kultur

»Jeg hader det her«

... »men jeg skal nok være sød og rar og svare på dine spørgsmål«, lød det fra Søren Pilmark i weekendens store interview.

Nyhedsbrev - Politiken Kultur

Kære læser,

Det store interview er en krævende genre. Både for hovedpersonen og for skribenten er det en sårbar og tidskrævende proces.

Når vi på Politikens kulturredaktion alligevel uge efter uge bruger kræfter på lange kunstnerinterview, skyldes det, at læseoplevelsen ofte løfter sig over nyhedsstrømmen.

I denne uge kan jeg på det varmeste anbefale Michael Bos interview med skuespilleren Søren Pilmark, der nu også kan kalde sig selv romanforfatter.

Søren Pilmark er ikke bare pressesky. Han hader ligefrem at optræde som sig selv i medierne, og det er enormt vigtigt for ham at have et privat rum, han kan bevare. Men med hovedrollen i Ibsens ’En folkefjende’ og en roman på vej, er pressen et nødvendigt onde.

Ondet er Michael Bo, der både får skældud og kam til sit krøllede hår. Alligevel ender de to med intense og interessante samtaler.

Læs det store interview her.

Katrine Hørup Noer
Foto: Katrine Hørup Noer

For hvor mange gange kan man få skældud af Søren Pilmark? Sådan i et løbet af et par uger?, spørger Politikens Michael Bo. En god håndfuld gange, viser det sig.

Søndag afgik forfatteren Anders Bodelsen ved døden. Han blev 84 år gammel. Det er efterhånden en del år siden, forfatteren forsvandt ud af det offentlige liv, men han vil især blive husket for bøger som ’Tænk på et tal’, der også blev filmatiseret.

Bodelsens speciale var den plotdrevne, realistiske fortælling, og hans udgivelser lå ofte på bestsellerlisterne. I en længere årrække var han også en kendt stemme som klummeskribent og kritiker på Politiken.

Som litteraturredaktør Jes Stein Pedersen skriver i sin nekrolog, havde Bodelsen et godt blik for fremtidens problemstillinger, og med hans forkærlighed for den intelligente moral- eller lovbryder er moderne serier som f.eks. ’Breaking Bad’ lige efter Bodelsens hoved.

Læs nekrologen her.

Nedenfor kan du finde flere udvalgte eksempler på artikler fra Politikens kulturredaktion.

God efterårsferie til jer, der holder sådan en.