0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Du har sikkert smagt mindst én mindre god rødspættefilet, men panerer du dem selv, og serverer ribskompot til, er du garanteret en vidunderlig smagsoplevelse.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Mad til ferien - få Mette Mølbaks bedste opskrifter

Marinerede muslinger - rødspætte med ribskompot - sommerislagkage

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære læser

Jeg er taget i sommerhus og har lukket computeren halvt ned. Vejret ser i skrivende stund ikke for lovende ud den kommende uge, men jeg er der, hvor jeg allerhelst vil være. I mit sommerhus.

Jeg elsker at være der så meget, at jeg har skrevet en bog om det. Eller rettere. Jeg har skrevet en kogebog med alle mine sommerfavoritter.

Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein

Bogen hedder selvfølgelig Sommerhusmad, og du får her en smagsprøve fra bogen.

Hver sommer spiser jeg altid masser fisk. Det er en kæmpe luksus at kunne købe dem helt frisk, som man kan i sommerlandet, når man er tæt på hav og havn.

En af mine sommerfavoritter er stegt rødspætte med nye kartofler og den her ribs-persille-kompot, der giver en masse syre og friskhed til retten.

Stjerneskud er en anden klassiker i sommerlandet. Det er sjældent, det smager særligt godt i købeversionen, men laver du det selv, venter der dig en vidunderlig smagsoplevelse.

Jeg frådser altid med bær, når jeg holder ferie, og ikke mindst mine sommerkager bliver dynget til i år. For nogle år siden udviklede jeg den her søde sag, hvor du får det hele. Marengsbund, blød flødeis og masser af friske sommerbær. Det er den perfekte dessert.

Resten af ugen er der mad på menuen, der passer både i sol og regn. For eksempel den her tomattærte med karamelliserede løg, Claus Meyers strandkrabbebisque og salade niçoise, som både kan gå til en velvoksen frokost eller let aftensmad.

Med ønske om en rigtig god sommer.

Mandag


Tirsdag


Onsdag