0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Theis Bothmann
Foto: Theis Bothmann
Det er et stort arbejde at filetere en hornfisk, så du kan med fordel i stedet tilberede den hel og skille kødet fra benene med en spidsen af en kniv.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

7 suveræne sommeropskrifter

Prices rødgrød - grillet hornfisk - Mette Helbæks sommerklassikere

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser

I flere år har jeg drømt om at få et udekøkken. Om at stå under et af havens store træer og tilberede maden, mens lyset falder ind. Det skete i den her uge. Godt nok i en mere primitiv udgave end jeg havde udset mig, men jeg er ikke den eneste, der drømmer om udekøkken, og den model, der lige præcis passede perfekt ind i mit budget og min sommerhushave var udsolgt. Derfor blev det til to rulleborde fra IKEA og en gasgrill ved siden af. Men det kan virkelig også noget. Ligeså snart vejret er godt løber jeg ud i haven og snitter salater og ordner kartofler. Derfor er næste uges menu oplagt at lave udendørs – hvis altså vejret er til det!

Vi begynder med men den her tomatsalat, der forener det bedste af sommerens smage med tomater og jordbær. Perfekt til andet godt fra grillen.

Mette Helbæk, der bor i Sverige, har også et stort, bankende hjerte for det danske sommerkøkken. Prøv her hendes opskrifter med alle de gode klassikere: stegt rødspætte, kartoffelsalat og den bedste dessert: koldskålscreme med jordbær og rabarber.

Jordbærsæsonen er snart forbi, men alle de andre skønne sommerbær som hindbær, ribs og stikkelsbær modner. Jeg foreslår, at du kaster dig ud i en klassisk rødgrød med fløde eller bruger de syrlige sommerbær i sommerlige kager som Marie Holm her har opskrifterne på.

Skal grillen i gang, er der intet bedre end frisk, grillet fisk fyldt med friske urter. Prøv for eksempel den her flotte hornfisk eller gør som James Price og lad dig inspirere af Sydfrankrig med den her grillet fisk med sauce verte.

Mere grønt og sommerligt bliver det ikke.

Med ønske om en rigtig god maduge og en forsat god sommer.

Mandag


Tirsdag


Onsdag


Torsdag