0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Line Thit Klein
Foto: Line Thit Klein
Lasagne er en fedtet favorit i mange danske hjem. Denne udgave er selvfølgelig med hjemmelavet bechamelsauce, og så er den stopfuld af sæsonens grøntsager.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

4 retter, du kan lave på 15 min. + den bedste lasagne

Agurkegazpacho, french toast, cacio e pepe

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære læser

Efter en uge med regn, regn, regn må man sige, at hverdagen er i gang og feriefølelsen forbi. Jeg må dog indrømme, at jeg ikke i samme grad er ramt. For som du måske ved, hvis du er fast læser af nyhedsbrevet, bor jeg på den anden side af Atlanten, nærmere bestemt i Washington, D.C. Men her har regnen også trykket humøret ned.

En anden ting, der også trykker humøret, er, at vores container fra Danmark med alle vores ting endnu ikke er kommet, så jeg bor fortsat meget minimalistisk og har næsten intet køkkengrej.

Det er tre uger siden, vi flyttede ind, men det går faktisk overraskende godt med at lave mad på den simple måde. Derfor er næste uges madplan også inspireret af det simple køkken, hvor du kan have maden på bordet, 15 minutter efter at du har tændt komfuret.

Kok Louisa Lorang er en mester i at lave uhyre velsmagende simpel mad, og i næste uge kommer tre af hendes hurtige hverdagsretter på bordet.

Vi begynder med en one pot-opskrift, som du kan lave på 13 minutter. Kikærter, grønne ærter og bacon forenes i en skøn blanding, der bliver toppet med yoghurt, chili og mynte, som både giver cremethed og krydderispark til maden.

Vi bliver i den samme hurtige rille med denne bowl fyldt med gode sager. Her skal du igen have kikærterne frem fra skabet, og du kan med fordel sætte en stor portion i blød, koge kikærterne og have mad til mange dage. Opskriften er til én person, men du kan let gange op, hvis I er flere om bordet.

Rugbrød med pålæg er den mest spiste ret til aftensmad i Danmark, og selv om jeg elsker at spise rugbrød til frokost, synes jeg, at det er uendelig kedeligt som aftensmad. Jeg skal helst have noget varmt, noget, der fylder, og det må gerne være lidt snasket. Ost og æg, der løber hen ad tallerkenen. Jeg elsker det. Derfor er denne sandwich optimal, der blot består af brød med pålæg og æg, men det bliver en helt anden oplevelse, når brødet bliver ristet, og ægget er smilende.

Chris Tonnesen
Foto: Chris Tonnesen

Den cremede mundfuld får jeg også med den italienske pastaklassiker cacio e pepe, der består af tre ingredienser – pasta, ost og peber. Det burde være en kedelig omgang, men tricket er at få osten og pastavandet til at smelte sammen, så det omslutter den tynde spaghetti, mens den sorte peber sørger for, at det ikke bliver en kvalm oplevelse.

Og nu vi er ved ting, der smelter sammen. Jeg elsker lasagne. Det gør resten af min familie heldigvis også, og jeg har lovet børnene, at det første, vi skal lave, når vi får vores køkkengrej fra Danmark, er denne lasagne. (Vi mangler nemlig et fad).

Den er lavet på sensommerens søde grøntsager, og i modsætning til ugens øvrige retter kræver en lasagne tid og tålmodighed. Du skal have flere gryder i gang, og så er det vigtigste, at lasagnen får lov at hvile, når den kommer ud af ovnen. Serverer du den med det samme, er den alt for brandvarm at spise, og den flyder desuden ud, når du skærer i den.

Sommeren er ved at synge på sidste vers, men inden den helt forsvinder, skal drivhusets agurker bruges til den her lækre grønne gazpacho med agurker, avokado og lime.

Og så slutter vi som sædvanlig ugen med et sødt punktum. Nemlig french toast eller arme riddere, som er det mindre poetiske danske udtryk for brød dyppet i mælk og æg og stegt på panden. Det er en eminent måde at få brugt sit tørre brød på. Server de sprøde brød med sæsonens bær og en mild ricottacreme.

Brug desuden søndagen på at rydde ud i dit køleskab, inden en ny uge begynder.

Med ønske om en god maduge.

Mandag


Tirsdag


Onsdag