0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Theis Bothmann
Foto: Theis Bothmann
Endnu en madtrend er startet på TikTok. Denne gang er der tale om grønne 'ribs'. Her får du opskriften og ugens madplan.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Her er madtrenden, der har lagt internettet ned

Salat med blåskimmeldressing - banh mi - stikkelsbærgrød

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser

Det sociale medie TikTok er mest kendt for mere eller mindre vellykkede musikalske indslag, men de senere år er mange madtrends blevet født her. Mest kendt er nok retten ’bagt feta med pasta’, som blev lanceret af en finsk madblogger og ligefrem gjorde, at supermarkederne i Finland fik udsolgt af feta.

Denne sommer har den store trend heddet corn ribs. Majs, der bliver skåret op og krydret og bagt, så det ligner ’ribs’ – altså spareribs, men i en grønnere og sundere udgave.

Farrah J (Spiced Nice) var en af de første personer til at dele opskriften på TikTok, men opskriften er altså ikke en ny opfindelse. Den kendte David Chang, der står bag restaurant Momofuku Ssäm Bar i New York, har serveret en lignende ret tilbage i 2017. Og du får selvfølgelig også vores version, så du selv kan prøve, om det er hypen værd, mens der stadig er majs i butikkerne.

For efteråret er kommet. Det bliver for alvor sæson for kål, svampe og æbler, men også studiestart. Lige nu er mange rykket hjemmefra og er begyndt en helt ny tilværelse som studerende. Vi har givet dem en hjælpende hånd med den her opskriftssamling, hvor jeg har udvalgt 24 opskrifter på grønne, nemme og billige retter, og hvor de fleste er til én person.

Og så til ugens madplan. Sensommervejret er stadig mildt, men hvis du drømmer dig hen til noget lidt mere eksotisk, så begynder vi med et par vietnamesiske hits. Jeg blev selv totalt forelsket i det vietnamesiske køkken på en ferie for mange år siden, og jeg har skrevet om min første oplevelse med nationalsuppen pho her.

Hvis du er til en nem version af suppen, har Louisa Lorang et godt mandagsbud her. Louisa Lorang står også bag denne opskrift på en af mine yndlingssandwich – bahn mi. En baguette fyldt med syltet grønt og masser af krydderurter. Det er en skøn forening af fransk og vietnamesisk mad og absolut i orden som hurtig aftensmad.

Onsdag står den på pastaluksus, når vi selv laver en omgang parapadelle og dynger det til med masser af kantareller, der præcis ligesom aspargesene sæsonmæssigt er en kort fornøjelse. Det gælder om at spise så mange som muligt, mens de er i sæson.

Lene Samsø
Foto: Lene Samsø

Torsdag står den på mexicanske chimichangas, og fredag skal du prøve en af mine start på weekenden-livretter. Fredag kan være svær. Maden må gerne være let, men super lækker. Min ’go to’ er den her opskrift på iceberg med blue cheese-dressing og stegt bacon. Det er grønt, sprødt og fyldt med umami. Serverer du et par gode oste og brød til, er der nem og lækker fredagsmad uden de store armbevægelser.

De sidste mange uger har jeg spist masser af æg i mit stadig tomme køkken (hvis du er fast læser af nyhedsbrevet, vil du vide, at jeg netop er flyttet til USA og stadig mangler alt vores indbo fra Danmark). Æg er en fantastisk ingrediens, der kan forvandles til et hav af retter. Lige nu er jeg vild med den her tortilla, som er god at starte en weekendmorgen med.

Vi slutter ugen med et sødt indslag. Nemlig stikkelsbærgrød med creme anglaise. Det er den perfekte balance mellem det fede, søde og syrlige – lige som en dessert skal være.

Med ønsket om grøn maduge.

Gå også på opdagelse i vores mere end 750 grønne opskrifter på pol.dk/mad.

Mandag


Tirsdag


Onsdag