0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Maja Vase
Foto: Maja Vase
Endelig er det blevet sæson for brombær, der går perfekt i både det salte og søde køkken. Her i brombær-chokoladetærte med mælkechokoladeganache og en knasende kakaokiksebund. Foto: Maja Vase.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Sådan laver du en sensommerens mest suveræne tærte

Crispy blomkål - forførende artiskokker - asiatisk salathit

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


Lige nu bugner mange haver med saftspændte, solmodne tomater og courgetter, så man næsten ikke kan følge med. Ude i naturen er det også høsttid. Et af mine yndlingsbær, brombærret, modnes lige nu. Det blåsorte bær, der er blevet sødt og blødt af sommerens sol, er nu på sit højeste og kan bruges i både kager og salater. Derfor er brombær på menuen i flere af ugens opskrifter.


Vi lægger ud med en anden grøntsag, der også er på sit højeste. Blomkål, eller blomsterkål, som det hedder, hvis man oversætter det direkte fra hollandsk. Det synes jeg er et langt mere poetisk navn til det fine kålhoved, der består af små blomsterbuketter, og i den her ret bliver forklædt som kylling.


Vi springer hen til det asiatiske hjørne og laver sprød salat med peanutdressing med tofuspyd, så smagsløgene kommer på arbejde tirsdag aften.


Onsdag går vi ombord i en af sæsonens skønne råvare: brombær. Det mørke, intense bær kommer frem med al sin smagspragt i den her salat med brombær.


Skal hverdagsmaden gå hurtigt, er en simpel løsning at lave det i en gryde eller pande. Den klassiske frittata, som du kan lave på under 30 min, kan også være anledning til at rydde op i grøntsagsskuffen, hvis du har en halv peberfrugt eller en courgette, der ikke er blevet brugt.


Indled weekenden med Claus Meyers friterede kartofler og server herefter en klassisk, fransk darling. Artiskokker med vinaigrette. Enkelt og sofistikeret på en og samme gang.


Vi afslutter ugen men den her smukke kage, hvor brombærret igen kommer i spil. Maja Vase kan noget med chokolade og bær. Den her tærte er en hyldest til den smukke sensommer, hvor det mørke brombær kommer i forrygende selskab med chokolade og ganache.


Så er der kun tilbage at sige god weekend og god maduge.

Server til slaw


Crispy


I sæson nu


Til godt brød


Sensommermad


Marie Holms opskrift


Sød søndag


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts