0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Eva H. Tram
Foto: Eva H. Tram
Den hjemmelavede issandwich med brombær kan omvende selv de største fornægtere af søde sager. Foto: Eva H. Tram.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Sådan får du mad på 13 min

Sommersalat med bær -croque madame med et twist - grillet blæksprutte

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


Sommeren er kommet tilbage, men på lånt tid. Ifølge kalenderen er vi på vej ind i den sidste sommeruge, så det gælder bare om at få det sidste suget ud af de lune dage, inden årstiden for alvor skifter.



Derfor begynder vi med en rigtig sommersalat med smukke, natsorte brombær og quinoa, der indkapsler sommeren på bedste vis.


Hvis det stadig er grillvejr tirsdag, vil jeg skynde ud og købe et grillnet til fisk og gøre ligesom kokken Nicolai Tram og grille en helt torsk og nogle nye gulerødder. Så er der dømt totalt sensommerlykke.


Kniber det med tiden i løbet af ugen, har kokken Louisa Lorang en rigtig hverdagsredning i form af den her ret med kikærter og grønne ærter, som du kan lave på 13 minutter. Tricket er at det hele bliver lavet i panden og derfor er opvasken minimal. Opskriften er til 1 person, men du kan sagtens gange op eller bruge den som tilbehør til fisk eller kylling.


Falder temperaturen i løbet af ugen kan du altid varme dig på den her spidskålssuppe med hvide bønner og syrnet peberrodsfløde.


Vores farvande er fyldt med blæksprutter, men det stadig en ret eksotisk spise for de fleste. Også for mig, men jeg vil prøve at få fat i en blæksprutte, som jeg vil smide på grillen ligesom Tim Vladimir gør. Så er weekenden skudt godt i gang.


Lørdag morgen drømmer jeg om den her croque madame til morgenmad eller frokost alt efter hvornår jeg står op. Lige meget hvad, tror jeg at den vil mætte frem til aften.


Vi slutter ugen af med en sød forkælelse med sæsonens brombær. Det er igen kokken Nicolai Tram, der har været på tur og fundet skønne brombær. De bliver brugt som fyld i en issandwich med hjemmebagte cookies. Et desserthit til både voksne og børn.


Med ønske om en rigtig god maduge.



God som tilbehør


Frem med grillen


Spis af panden


Sommerlig suppe


Nem at tilberede


Croque madame


Sæsonens bedste bær


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden