0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Brug sensommerens tomater til at sætte kulør på maden som kontrast til det ellers kedelige gråvejr, vi har haft den seneste uges tid. Foto: Ditte Ingemann.
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Gå tomatamok i køkkenet

Polentastegt fisk - salat med urter og granatæble - Ottolenghis puylinser

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


En af de bedste råvarer i sensommerkøkkenet er tomater, som er allermest solmodne netop nu. Måske har du selv tomater i baghaven, og hvis ikke, er du altid garanteret at finde dem hos din lokale grønthandler eller i supermarkedet.


Tomaten er en alt-i-en-grøntsag, der kan bruges på et hav af måder. Med andre ord behøver du altså ikke at lave den samme kedelige tomatsauce gang på gang, så snart ulvetimen kalder, og når du først har prøvet Ditte Ingemanns version med stegte auberginer, lover jeg, at du aldrig nogensinde vil lave nogen anden.


Du kan også bage tomaterne i ovnen som tilbehør til stjernekokken Ottolenghis puylinser, bruge dem helt friske i en skøn urtesalat med granatæble eller stege dem med harissa, nordafrikansk chilisauce, der sætter smag til denne polentastegte fisk.


Lægger vi det røde univers på hylden, byder ugen desuden på en asiatisk salat med koriander og hoisin- og ingefærmarineret laks, ligesom vi i weekenden forkæler den søde tand med michelinkok Thomas Hermans overdådige gæstedessert, henkogte pærer med karamel og kniplingskager.


Slut ugen af med lange timer ved morgenbordet med denne hjemmelavede granola drysset over græsk yoghurt og serveret til frisk frugt. Måske i selskab med en god avis og/eller i familiens skød.


Med ønsket om en dejlig uge.

Marineret i hoisin og ingefær


Til en grøn salat


Israelsk-engelsk stjernekok


Farver på tallerkenen


Let spicy


Weekendforkælelse


Langsom søndag


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts