0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Maja Ambeck Vase
Foto: Maja Ambeck Vase
Selvom de har fået brune pletter, skal du ikke smide dine halvgamle bananer ud - for de er perfekte i dette overdådighedshorn af en banankage med peanuts og saltet chokoladekaramel. Foto: Maja Vase
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Den ultimative banankage

Meyers græskarsalat - marokkansk tagine - aubergineshakshuka med feta og chili

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


I løbet af ugen får jeg altid et par bananer, der ligger og bliver mere og mere brune. Først er de charmerende girafplettede, og sådan kan jeg egentlig allerbedst lide at spise dem – for så er de fulde af sødme uden at smatte. Mine børn har ikke samme opfattelse og resultatet bliver, at vi sidst på ugen står med alt for mange bananer. Ingen af dem ryger dog ud, selv om de ligner noget, der har overskredet absolut sidste salgsdag.


Hvis jeg er i det sunde hjørne, bliver bananerne brugt til smoothie. Men en anden løsning er at finde opskriften på banankage frem. Maja Vase har skruet gevaldigt op for smovseriet i den her kage, som passer godt til sæsonen, hvor det igen er blevet tid til at hive uldsokkerne på og lave te.


Inden vi når til kagen, lægger vi ud med en af mine hverdagsyndlingsretter: dahl. En skøn grøn ret med minimalt køkkenarbejde.


Til gengæld bruger vi lidt mere tid på kyllingen tirsdag. Her er en super saftig version af den elskede spise, som Ditte Ingemann står bag.


Efteråret er for alvor rykket nærmere, men det betyder ikke, at salaten skal sendes på orlov. Der skal bare kæles lidt mere ved den, nu hvor de helt spæde grøntsager er ved at være ligeså fjerne som sommeren. Claus Meyer bruger både kål og græskar i den her lækre salat, der også rammer årstiden fint med grønne og orange nuancer.


Hvis der skal mere forkælelse på bordet i weekenden, er det oplagt at kaste sig ud i Gorm Wish’ perfekte pizza. Et bevis på, at rigtig god mad ikke behøver at skære dybe huller i kontoen. Man kommer rigtig langt med få ingredienser og lidt kokketeknik.


Du finder alle ugens udvalgte opskrifter herunder.


Med ønske om en god maduge.

Server til papadums


Mad fra Marrakech


God som tilbehør


Rig på smag


Endelig weekend


Brug bananresterne


Pizza med squash


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts