0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Columbus Leth
Foto: Columbus Leth
Denne skønne bouillabaisse leder tankerne hen på sommer i det sydfranske. Foto: Columbus Leth
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Her er maden, der får dig til at glemme efteråret

Sydfransk fiskesuppe - cremet risotto - falafelbowl

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


Jeg drømte, at september ville blive en måned med et sidste skud varme ovenfra – nogle dage med indian summer, grill og duggende vin i solens sidste stråler, men den drøm kan gemmes lige så langt væk som mine sommerkjoler.


Derfor er der ikke andet at gøre end at drømme sig væk til sydlige breddegrader. For eksempel til en timianduftende gårdhave i Provence, hvor jeg engang sluprede den mest vidunderlige bouillabaisse – den klassiske, sydfranske fiskesuppe, som samler middelhavskøkkenets skønneste råvarer i en varmende mundfuld. Den vil jeg lave den kommende uge og drømme mig væk til Sydfrankrig.


Et andet drømmemåltid fra feriemindesamlingen er risotto, som lige nu bliver ekstra god, når du blander sæsonens bugnede svampeudbud i. Og selvfølgelig lige husker en kølig hvidvin til.


Der er mere varmt i gryden i den her uge, når vi sætter Ditte Ingemanns linsesuppe på madplanen med duftende krydderier, der breder sig i hele køkkenet.


Ugen byder også på Meyers grønne deller, falafelbowl og en vegetarisk udgave af hverdagsklassikeren over dem alle: boller i karry, så du er godt rustet på grøntsagsfronten til at modstå snuesæsonen.


Æblerne modner på træerne, og hvad er bedre end at slutte ugen af med en æblekage i en luksusversion. Nemlig som en mazarintærte med æblestykker i, som hylder efteråret på bedste vis.


Med ønske om en god maduge.

Endda endnu bedre


Til flækærtehummus og gulerodssalat


Det hele værd


Sund og smuk på samme tid


Weekendluksus


Sydfransk sommerstemning


Søndagsbagværk


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden