0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Ditte Ingemann
Foto: Ditte Ingemann
Mørk chokolade, øl og lidt brun farin sætter smag til denne chili sin carne, der varmer på en kold dag. Foto: Ditte Ingemann
Nyhedsbrev - Politiken Mad

Hemmeligheden bag den perfekte sin carne

Kartoffel-jordskok-suppe med palmekål - hokkaidosalat - lynhurtig æblecrumble

Nyhedsbrev - Politiken Mad

Kære Læser


I næste uge rammer vi oktober. Måneden, hvor det for alvor begynder at lyse orange. Både på træernes blade og hos grønthandlerne, hvor de store græskar fylder op udenfor og skaber små lyspunkter i det mørke, der bliver tættere og tættere omkring os.


Jeg er vild med de små hokkaidogræskar, der - ud over at give farve til maden - både mætter og er superanvendelige. Ud over den klassiske suppe, kan de skæres i skiver, pensles med olie og bages i ovnen med et drys havsalt, laves til mos eller være et mættende indslag i salater som her.


Efterår er også suppetid, hvor du kan fyre den af med masser af sæsonens grøntsager. Jordskokker og kartofler bliver vidunderlige og cremede i den her suppe, der lige får et ekstra løft af sprød topping. Derfor er den på ugens menuen sammen med et andet grøntsagshit: lasagne med valnødder og ricotta.


I den her uge er der også en elsket klassiker på menuen – mørbradgryde, hvor jeg i denne opskrift har skruet op for det grønne med æbler og kål.


Weekenden skal nydes med kyllingespyd og peanutsauce, chili sin carne og en hurtig æblekage, der får hjemmet til at dufte af kanel og efterår.


Med ønske om en god maduge.

Nem hverdag


Helt uden kød


Sødme og fylde


Til en grå efterårsdag


Madredaktøren anbefaler


Verdens nemmeste kage


Simresøndag


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts