Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Hidtil har kun hospitalerne i Hvidovre og Skejby stået klar til isolation af coronasmittede, men nu inddrages et hospital i hver region. Her er vi på Hvidovre Hospital
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Overblik: Her er morgenens største nyheder

Danmark hæver beredskabet i forhold til coronatruslen som følge af smittespredningen i andre lande.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen ...

Coronatruslen er rykket lidt tættere på, og her til morgen får lægevagtsklinikker, praktiserende læger og skadestuer over hele landet opdaterede retningslinjer i forhold til virusset.

Det betyder blandt andet, at flere danskere nu vil blive tjekket for smitte, siger sundhedsminister Magnus Heunicke (S) til Politiken.

»Vi kommer til at foretage flere tests, og vi kommer til at tage flere hospitaler i brug. Der er et hospital i hver region, som vi kan tage i brug til det. Folk vil blive afhentet hjemme, kørt ind – og der er fuldt fokus på, at man ikke skal smitte hospitalspersonalet«.

Det forhøjede beredskab sker som en reaktion på de seneste dages alvorlige udvikling i smittespredningen i særligt Italien, men også i lande som Iran, Sydkorea, Japan og Singapore.

De danske sundhedsmyndigheder vurderer nu, at det kun er et spørgsmål om tid, før vi også i Danmark bliver ramt af coronavirusset.


Fokus på prøver og bøger fylder for meget i 7.-9.-klasserne

Når elever i folkeskolen går fra 6. til 7. klasse, får undervisningen fokus på boglige aktiviteter og folkeskolens prøver. Og det slider på elevernes motivation for at lære. Det viser en ny undersøgelse fra Danmarks Evalueringsinstitut, EVA, skriver Politiken.


FN advarer om kampe tæt på Idlibs flygtninge

Kampene i Idlib i Syrien rykker nærmere på flygtningelejre, lyder det fra FN. Russiske luftangreb dræbte mandag mindst fem civile i den nordvestlige del af landet. Det siger overvågningsgruppen Det Syriske Observatorium for Menneskerettigheder ifølge Ritzau.


Boghandler idømt ti års fængsel ved kinesisk domstol

Den svensk-kinesiske forfatter og forelægger Gui Minhai, der har været fængslet i Kina siden 2015, er blevet idømt ti års fængsel. Det oplyser retten i den østlige by Ningbo i Kina natten til tirsdag dansk tid, skriver Ritzau. Han er dømt for at have leveret ulovlige efterretninger i udlandet.


Lettelse efter Weinsteins dom

Mandag blev den tidligere amerikanske filmproducent Harvey Weinstein kendt skyldig i to seksuelle overgreb. Flere af de 80 kvinder, der har rettet anklager mod Weinstein, siden MeToo-bevægelsen begyndte i 2017, reagerer med lettelse. Strafudmålingen finder sted 11. marts.


Er højreekstremistisk terror Tysklands største trussel?

I sidste uge dræbte en gerningsmand ni uskyldige mennesker i den tyske by Hanau. Massedrabet er det seneste udtryk for højrenationalistisk terror, som i de seneste måneder har rystet Tyskland. Er der en forbindelse mellem terroristerne og det højrenationalistiske parti Alternative für Deutschland?

Klik her og lyt til det seneste afsnit af ’Du lytter til Politiken’.


Det sker i dag:

  • Knap 500 nye statsborgere kommer i løbet af dagen forbi Københavns Rådhus, hvor beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) byder velkommen på kommunens vegne.
  • Statsråd på Christiansborg Slot. Ved statsråd forelægger statsminister Mette Frederiksen (S) og andre ministre lov- og beslutningsforslag samt de af Folketinget vedtagne lovforslag til stadfæstelse af dronning Margrethe.
  • Retten på Frederiksberg afsiger klokken 10.00 i retssal 001 kendelse om skyld i sag mod to mænd, som er tiltalt for at have dræbt radiovært og eksbandeleder Nedim Yasar.

Det skete i dag:

  • 1862: Den kendte, grønne dollarseddel udstedes første gang i USA
  • 1995: Under busstrejken i Esbjerg fritstilles Ri-Bus-chaufførerne.

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden