0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Finn Frandsen
Foto: Finn Frandsen
Finansministeriet har kigget på omkostningerne ved indvandringen. De er faldet lidt, fordi flere er kom i arbejde og færre søgte asyl.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Regeringen vil øge indsatsen for at få afviste asylansøgere til at rejse hjem

En ny Hjemrejsestyrelse skal sikre, at flere af de, der får nej til at slå sig ned i Danmark, rent faktisk rejser. Den kommer samtidig med nye beregninger over, hvad den ikke-vestlige indvandring koster samfundet.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Godt nok er deres forsøg på at få asyl afvist

Men 1.088 personer opholder sig stadig i landet, selv om de ikke har noget opholdsgrundlag. Og de rejser ikke frivilligt. Når de så kommer fra lande, hvor Danmark ikke kan tvangshjemsende dem til , står myndighederne med et problem.

Det vil udlændingeminister Mattias Tesfaye (S) nu gøre noget ved. I første omgang har han frataget Dansk Flygtningehjælp fra opgaven med at rådgive de afviste.

I stedet vil han bruge pengene på en ny hjemrejsestyrelse, der skal mandsopdække dem, fra de har fået afslaget i Flygtningenævnet, og indtil de sidder i et fly på vej hjem, skriver Jyllands-Posten.

Beslutningen kommer samtidig med, at Finansministeriet kommer med nye beregninger af det, den ikke-vestlige indvandring koster samfundet. De er nu nede på 33 milliarder kroner i 2017 mod 37 milliarder året forinden. Fraregnet de bidrag, der kommer fra gruppen i arbejde, svarer det til en udgift for hver eneste lønmodtager i landet på lidt under 800 kroner om måneden.

»Det går alt for langsomt. Vi hænger stadig på en gammel gæld, der er oparbejdet efter alt for mange års fejlslagen politik«, siger Tesfaye ifølge Ritzau om omkostningerne, der ikke falder så hurtigt som ønsket trods stramninger i asylpolitikken.

At det er gået lidt bedre skyldes, at flere indvandrere har fået et arbejde, og at der kommer flere med et erhvervsmæssigt sigte og færre, der søger asyl. Det betyder, at 43 procent af de ikke-vestlige indvandrere i dag bidrager positivt til fælleskassen.

De grupper, der koster samfundet mest, kommer fra Somalia, Syrien, Libanon, Irak og Afghanistan. Andre ikke-vestlige grupper bidrager positivt. Det er især mennesker fra Indien og Kina, fremgår det.


Vil du tjene på masseovervågning af minoriteter?

Noget tyder på det, i det mindste hvis du er læge, lærer eller pædagog. Ifølge Politiken har danske pensionskasser købt aktier i fire kinesiske firmaer, hvis teknologi af organisationer og internationale medier anklages for at blive brugt til at overvåge og undertrykke etniske minoriteter i Kina. Selskaberne afviser selv, at der er noget at komme efter, men ifølge Mellemfolkeligt Samvirkes politiske chef, Lars Koch, er den kinesiske stat - der står bag undertrykkelsen - medejer. »Det er svært at se, at Hikvision kan frigøre sig fra det misbrug, givet deres ejerskab«, finder han.Det kan godt være, at det er sårbare mennesker

Men derfor kan vi da godt spare mest muligt på ydelserne til dem. Den holdning har nu givet bagslag i 30 kommuner, der ifølge Ankestyrelsen har brudt forvaltningsloven for at kunne skære mest muligt på de ydelser, man skulle give. Det er sket ved at indgå resultatlønsbaserede kontrakter med private konsulentfirmaer, der tjente mere, jo flere besparelser, de kunne finde, skriver Kristeligt Dagblad. »Med et handler det ikke længere om at tilbyde den rette service, men først og fremmest om at spare. For mig udfordrer det velfærdsstatens etik«, lyder reaktionen fra RUC-forskeren Emil Falster, der skriver ph.d. om barrierer på handikapområdet.Det er et spørgsmål om tid, før en skolepige voldtages

Sådan lyder advarslen fra en skole i Fløng til forældrene, der i et brev har fået at vide, at piger ned til 6. klasse er udsatte, når de går fra skole. Ifølge advarslen er børnene i flere tilfælde blevet hevet ind i buskadser, eller blevet tilbudt penge for at smide tøjet. De har måtte kæmpe sig fra fra gerningsmændene, der har holdt dem fast. »Vi er dybt bekymrede for de unge pigers sikkerhed«, fremgår det af beskeden, der beskriver overfaldsmændene bag angrebene som »besøgende fra andre områder i kommunen«. Borgmester Kurt Scheelsbeck (K) er ifølge Berlingske utilfreds med, at advarslen er sendt ud og mener, der burde være indkaldt til et dialogmøde. Han understreger, at problemerne skyldes fire-fem gerningsmænd.Pakistans piloter skal lære at flyve

Luftfartsminister Ghulam Khan giver en noget bekymrende besked for rejsende med landets flyselskaber: 262 indenrigspiloter har fået andre til at gennemføre eksaminerne for sig og har »ikke erfaring med at flyve«, skriver Jyllands-Posten. For en måneds tid siden styrtede et passagerfly ned i storbyen Karachi efter et mislykket landingsforsøg. Det viser sig, at piloterne var mere optaget af at sludre sammen end at tage sig af den landing, de var i gang med. Så de glemte at slå landingshjulene ud. Det var en dårlig idé, der kom til at koste 97 menneskeliv.Emil, Tilde og de andre unge på afsnit B 204

Igennem en uge i vinter var Politikens journalist Anders Legarth Schmidt på besøg på børne- og ungdomspsykiatrisk afsnit B 204 på Glostrup Hospital. Igennem otte kapitler har han skildret hverdagen på afdelingen, der normalt er totalt lukket land for journalister. I dag fortæller han Emils historie og Tildes historie. Emil er 15 år og har anoreksi, Tilde er 16 år og hører stemmer. Hør dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’.


Programmet de kommende dage:

Fredag

 • Det er dagen, så mange har ventet så længe på. Nu er den her, skolernes sommerferie....
 • Retten i Roskilde ventes i dag 10.30 at afsige skyldskendelse i sagen mod en norsk-iransk mand, der er tiltalt for at have medvirket til en iransk efterretningstjenestes forsøg på at dræbe en mand i Ringsted.
 • Retten i Næstved behandler en sag mod Cirkus Arena, der er sagsøgt af en artist, der faldt otte meter ned under en optræden.
 • Folketinget holder samråd om de ubrugelige respiratorer, Danmark tilbød at sende til Italien.

Lørdag

 • ...er syvsoverdag, en mindedag for syv kristne, der blev muret inde under en kristenforfølgelse, men vågnede op igen 200 år efter i 447 - siger sagnet.
 • Kunstmuseet Trapholt i Kolding holder fernisering med tekstilkunstneren Iben Højs værk ’Grænseløse Sting’.
 • Den Frie Udstillingsbygning i København åbner udstillingen Den Frie Udstilling.
 • Der demonstreres 12.00 på Rådhuspladsen i København mod dårlig behandling af handikappede og psykisk sårbare samt deres pårørende.
 • Island afholder præsidentvalg.

Søndag

 • Det er Hundens Dag i Tivoli. Den skal huske at spritte poterne...
 • MovieHouse Filmfestival kårer en vinder af konkurrencen, hvor deltagerne har indsendt film om deres personlige oplevelser under coronakrisen.
 • Polen afholder et præsidentvalg.
 • Frankrig afholder den anden runde af lokalvalgene. Den blev udskudt pga. coronakrisen.


Årsdage:

Fredag

 • 1945: Aftalen om De Forenede Nationer, FN, underskrives af 50 lande i San Francisco i USA.
 • 1960: Østaten Madagascar opnår selvstændighed fra Frankrig.
 • 1975: I Indien beskyldes Indira Gandhi for valgsvindel. Det får hende til at erklære undtagelsestilstand og arrestere hundredvis af oppositionspolitikere.

Lørdag

 • 1985: Den kendte amerikanske vej Route 66, som strækker sig fra Santa Monica i Californien til Chicago, bliver decertificeret og erstattet af flersporede motorveje. Vejen er efterfølgende fået kultstatus blandt bilentusiaster.

Søndag

 • 1985: Den konservative statsminister Poul Schlüter afviser på et topmøde i EF det fransk-tyske forslag om at oprette en europæisk union.

KRONIKEN:


PSYKIATRISK AFSNIT:


FRA ARKIVET:


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts