0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Sundhedsminister Magnus Heunicke går sammen med politikerkolleger og embedsmænd på vej ind til forhandlingerne om fase 4-genåbningen.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Du må vente på nyt om genåbningen. Og på vished om feriepengene

Politikerne er endnu ikke blevet enige om betingelserne for yderligere coronagenåbning. De er til gengæld enige om, at du skal have dine indefrosne feriepenge. De har blot ikke taget højde for bureaukratiets benspænd.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Her skulle egentlig have stået en nyhed. Men den kom ikke.

Den skulle have handlet om den fortsatte genåbning af landet, der vel at mærke skal ske coronasikkert. Men hvordan den genåbning skal foregå, ved vi endnu ikke.

Sent i går blev de politiske forhandlinger om den såkaldte fase 4 af genåbningen sat på pause og deltagerne sendt hjem for at sove, skriver Ritzau.

Egentlig ligger der et udkast til en aftale på bordet inde i forhandlingslokalet. Der står, at forsamlingsforbuddet med en grænse på højst 100 mennesker, skal forlænges indtil videre. Og at barer og diskoteker endnu ikke får lov at slå dørene op.

Imidlertid savnede de borgerlige partier en reaktion fra regeringen på smittetallene, der viser, at de er steget i indvandrermiljøer.

»Vi håber, at vi torsdag og fredag kan få regeringen med på at sætte ind på en klar måde over for den smitte, som er startet i det somaliske miljø i Aarhus«, siger Peter Skaarup ifølge avisen som en reaktion på, at fire ud af fem nysmittede i byen var somaliere.

Det har blandt andet ført til krav om, at politiet får mulighed for at tjekke, om mennesker, der er pålagt at isolere sig, rent faktisk gør det.

Der er også andre knaster. Ifølge Venstres Inger Støjberg ses der også på, hvordan erhvervslivet og kulturlivet kompenseres for de politisk dikterede nedlukninger. De knaster betyder, at nogle partier havde brug for mere tid til at få hamret en ordentlig aftale på plads.

Det har de fået. Hvilket er det eneste nye at sige om dét.Du skal have dine indefrosne feriepenge tilbage

Det er politikerne enige om. Målet er at få sat gang i forbruget og dermed afbøde de økonomiske følger af coronanedlukningen, der har ramt butiks- og erhvervsliv betydeligt. Der er bare et problem: Det hele er ved at strande i det, der i Jyllands-Posten beskrives som et »eventyrligt, bureaukratisk kaos«. Enhedslistens arbejdsmarkedsordfører, Jette Gottlieb, opsummerer det ganske direkte med ordene: »Vores samfund er efterhånden blevet så indviklet, at ingen kan finde ud af at fungere som almindeligt menneske«. Det handler om regler, bureaukrati og fejl i offentlige register og kan kort sagt ende med, at borgerne får for meget udbetalt - med det rod, det nu en gang udløser. »Vi har en formodning om, at det rammer nogenlunde«, lyder den beroligende reaktion fra beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard (S).Sygehusene kan have en upåagtet smittekilde

Det viser sig, at op mod 30 procent af personalet på en akutafdeling - i Hospitalsenheden Vest, der for normale mennesker er kendt som sygehusene i Herning, Lemvig og Holstebro samt et par sundhedshuse - havde antistoffer i blodet og dermed har været smittet med corona. Ifølge Berlingske har prøver vist et tilsvarende resultat i hovedstadsregionen. Det er bekymrende, for de har dermed risikeret at smitte andre og sårbare patienter og kolleger, advarer forskningschef i Hjerteforeningen Gunnar Gislason.Delaware lagde scene til Biden og Harris’ første tale

De to - Joe og Kamala - er det demokratiske partis kandidater til at få Donald Trump væltet som USA’s præsident ved valget til efteråret. I går blev det meddelt, at Harris er kandidat til vicepræsidentposten. Hun indledte valgkampen med et frontalangreb på Trumps meritter. Blandt andet fremhævede hun hans håndtering af økonomien: »Han arvede den længste økonomiske vækst i historien. Og som alt, han har arvet, kørte han den i sænk. Det er dét, der sker, når man vælger en, der ikke kan klare jobbet«, lød det ifølge CNN blandt andet fra vicepræsidentkandidaten, der også kritiserede Trumps håndtering af coronasmitten.Kan Kamala Harris gøre Biden til præsident?

Hvis Joe Biden vinder præsidentvalget i USA, bliver Kamala Harris den første sorte og den første kvindelige vicepræsident. Hvem er den 55-årige senator og tidligere statsadvokat fra Californien? Og hvad har Joe Biden på spil ved at vælge hende? Hør dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’.


Torsdagen byder på:

  • en opgørelse fra Danmarks Statistik med tal på studerende ved de lange videregående uddannelser siden 1975.

Til gengæld går vi glip af åbningen af blomsterfestivalen i Odense og starten på årets Cold Hawaii Filmfestival i Thy. Begge er aflyst i dette coronaår.

Årsdage:

  • 1940: Under Anden Verdenskrig begynder det tyske Luftwaffe angrebene på de britiske luftstyrker, RAF. Dagen kaldes Adlertag, Ørnens Dag, og indleder Slaget om Storbritannien.
  • 1985: I Dublin i Irland bliver en treårig dreng den yngste, der har modtaget en succesfuld hjerte- og lungetransplantation.

HAVENYT:


BERETNING FRA ET CYKELMÆSSIGT U-LAND:


FRA ARKIVET:


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts