0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Foto: Mandel Ngan/Ritzau Scanpix
Joe Biden vil 20. januar næste år blive indsat som USA's nye præsident.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Trump bøjer sig: Magtoverdragelsen til Biden er sat i gang

Joe Biden kan formelt begynde processen med at overtage præsidentposten i USA og få sin administration på plads.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen

Donald Trump har taget langsomt tilløb til det, og nu er den formelle overdragelse af magten til Joe Biden endelig sat i gang.

Næsten tre uger efter præsidentvalget har Donald Trump stadig ikke erkendt at have tabt valget på retfærdig vis, men ikke desto mindre har han nu bedt sit hold om at indlede den formelle magtoverdragelse til sin rival, skriver Politiken.

Samtidig har det føderale organ General Services Administration (GSA) i et brev anerkendt Joe Biden som præsidentvalgets vinder.

Det betyder, at Joe Biden og hans hold nu får en stor økonomisk indsprøjtning til det videre arbejde med at gøre sig klar til at overtage præsidentembedet 20. januar næste år.

Samtidig betyder den formelle anerkendelse af Biden som valgets vinder, at han nu kan få vigtig indsigt i en række ellers fortrolige forhold om blandt andet sikkerhedspolitik og dermed stå på sikker grund, når han rykker ind i Det Hvide Hus.


Nu kommer det digitale kørekort

Har du svært ved at holde styr på dine plastikkort, eller er du bare en smule glemsom, er der her en god nyhed. Fra i dag får millioner af danskere et nyt, digitalt kørekort og slipper dermed for at skulle medbringe deres fysiske kørekort, når de sætter sig bag rattet, skriver Politiken.

Den nye app Kørekort vækker også glæde hos politiet: »Det kommer til at gøre vores arbejde nemmere og højne sikkerheden, at billederne på det digitale kørekort maks. vil være 10 år gamle«, siger Christian Berthelsen fra Rigspolitiets Nationale Færdselscenter til avisen.


Kina sender raket til Månen

Kina har sendt en ubemandet raket afsted mod Månen for at indsamle stenprøver og bringe dem ned på Jorden, skriver Ritzau. Hvis det lykkes, vil Kina komme med i en eksklusiv klub af lande, der succesfuldt har gennemført en sådan mission, hvilket tidligere kun er lykkedes for USA og det daværende Sovjetunionen.

Kina gennemførte sidste år en succesfuld landing på den anden side af Månen.


Flyselskab vil kræve vaccinestempel af passagerer

De seneste dage er forhåbningerne til en kommende coronavaccine vokset i takt med, at flere vaccinekandidater har vist lovende resultater. Og når vaccinerne forhåbentlig en dag er klar, bliver de måske også nødvendige, hvis du drømmer om at sætte dig ind i en flyver. Som det første store flyselskab, siger australske Qantas, at det vil stille krav til passagererne om at være vaccineret, skriver Ritzau.

Selskabets administrerende direktør, Alan Joyce, forventer, at vaccinekrav bliver standardpraksis blandt flyselskaber over hele verden.


Forbrugerne tror ikke på Black Fridays slagtilbud

På fredag er det Black Friday, og det betyder slagtilbud i lange baner på alt fra hvidevarer til elektronik og havemøbler. Men er de gode tilbud til at stole på?

Nej, mener hele seks ud af ti danskere, ifølge en undersøgelse om analyseinstituttet Yougov har lavet for Pricerunner, og som erhvervsmediet Finans refererer.

Trods den udbredte skepsis regner 42 procent af danskere dog med, at de skal på tilbudsjagt på fredag.


Lyt til dagens afsnit af ’Du lytter til Politiken’

Er det nu Brexit bliver alvor?

NU er det sidste chance. Det siger dem, der sidder og forhandler om en Brexitaftale. ’Du lytter til Politiken’ har ringet til EU-korrespondent Nilas Heinskou for at høre, om vi virkelig kan regne med, at de mener det denne gang. Hvad er det, der er så svært at blive enige om? Klik her og lyt med.


Det sker i dag

  • Socialdemokratiet i Ishøj Kommune afholder kampvalg om partiets spidskandidat - og dermed borgmesterkandidat - ved kommunalvalget i 2021. Siddende borgmester Ole Bjørstorp udfordres af Merete Amdisen og Annelise Madsen.
  • Retten i Roskilde behandler en sag om hvidvask af 49 millioner kroner. En 78-årig direktør i et VVS-firma er tiltalt af Bagmandspolitiet. Sagen er en af flere straffesager, som er rejst på baggrund af efterforskning af over 100 millioner kroner, som blev overført til et polsk firma.

Københavns Byret ventes klokken 16.30 at afsige dom i en usædvanlig stor narkosag, som drejer sig om indsmugling af mere end 140 kilo kokain. Anklagemyndigheden kræver flere mænd idømt langvarige fængselsstraffe.


Det skete der på dagen i dag

  • 1835: I staten Texas i USA vedtager regeringen, at der etableres en styrke kaldet Texas Rangers til at beskytte området mod indianere.
  • 1950: Musicalen Guys and Dolls har premiere på Broadway i New York i USA.
  • 1965: Ved et statskup i Republikken Congo tager generalen Joseph Mobutu magten, efter fem år med uroligheder siden landet fik sin selvstændighed fra Belgien. Seks år senere skifter han landets navn til Zaire.
  • 1995: Ved en folkeafstemning i Irland bliver skilsmisse muligt i det katolske land. 50,3 procent af stemmerne sikrer retten til skilsmisse, selv om kirken har ført en heftig kampagne imod.
  • 2015: I forbindelse med krigen i Syrien skyder Tyrkiet et russisk kampfly ned ved den syrisk-tyrkiske grænse. Nedskydningen udløser en diplomatisk krise.

Skattereform


Set og hørt