0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andreas Solaro/Ritzau Scanpix
Foto: Andreas Solaro/Ritzau Scanpix
AstraZeneca kan forstyrre blodpladerne, viser ny forskning.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Problemer med blodplader, eksperter og socialdemokraternes udlændingekurs

Denne morgens nyheder handler om bivirkninger ved AstraZeneca-vaccinen, sundhedsfaglige eksperter, der køres til side af politikerne og om et Socialdemokrati, der har svært ved at finde sine ben i spørgsmålet om syriske asylansøgere og Islamisk Stats danske kvinder og børn.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Det går langsomt med at få givet stikkene med de anbefalede vacciner.

Det er medvirkende til, at mange er rede til at tage imod vaccinationer fra AstraZeneca og Johnson & Johnson - vacciner, resten af verden bruger, men som myndighederne herhjemme har droppet.

Det ventes, at der fra den 20. maj kan vaccineres med dem alligevel til de borgere, der frivilligt er rede til at lade sig beskytte mod corona med de to vacciner. Men nu viser ny dansk forskning, at AstraZenecaen kan påvirke blodpladerne hos modtagerne i en eller anden grad.

Og det er ikke noget, de danske eksperter fra det såkaldte Enforcestudie bryder sig om, skriver Politiken: »I bedste fald har det ingen konsekvenser, men det er et faktum, at det er en utilsigtet effekt af denne vaccine. Vi kender ikke de biologiske konsekvenser«, siger Anders Beich, de