Finanslovsforhandlinger i Finansministeriet. Dansk Folkepartis leder Kristian Thulesen Dahl.
Foto: Jens Dresling
DF's leder Kristian Thulesen Dahl mener ikke, at det er realistisk, at en aftale om både skattelettelser og finanslov kommer i hus inden jul.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Borgerlig ballade i Finansen og blæst om Trumps Jerusalem-udmelding

Rusland er blevet udelukket fra vinter-ol på grund af massiv statsstøttet doping.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen

Den står på byger, blæst og ballade om finanslov og skattereform på en morgen, hvor det er helt i orden at mene, at der er alt for mange dage til juleferie og massiv hygge i familiens skød. Men alligevel ikke nok dage, mener Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, til at få forhandlet en aftale om både finanslov og skattelettelser hjem. Det skriver flere danske medier, blandt andre Berlingskes Politiko. Thulesen Dahl opfordrer derfor statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) til at udskyde forhandlingerne om skattelettelser til næste år. Det slags trakasserier minder unægteligt om noget, man har set før, men Altinget går i en analyse alligevel så langt, som til at kalde knasterne i forhandlingerne for »Enden på en æra i dansk politik«. Fordi modellen, hvor DF stemmer for den økonomiske politik mod at få ældrecheck og udlændingestramninger, ikke længere spiller. »Nervekrig mellem finansminister Kristian Jensen og Thulesen Dahl«, kalder Politiken affæren. Fortsættelse følger med statsgaranti.


Rusland ude af vinter-ol

Den Internationale Olympiske Komite (IOC) ville ikke udelukke Rusland fra OL i Rio de Janeiro i 2016. Men de fortsatte afsløringer af systematisk og statsstøttet doping i Rusland er alligevel blevet et nummer for brogede for komiteen, som har afgjort, at Rusland som nation ikke må deltage i legene i Pyeonchang om to måneder, skriver flere medier. Samtidig er tidligere sportsminister og nuværende vicepremierminister Vitaly Mutko idømt livslang karantæne fra OL. Han står så også i spidsen for den komite, der leder VM i fodbold i Rusland næste år. Et problem? Næppe for Fifa.


Mere kritik af Sundhedsplatformen

Kritikken af danmarkshistoriens dyreste it-satsning på sundhedsområdet vil ingen ende tage. Siden Sundhedsplatformen blev indført på de første hospitaler i hovedstaden i 2016, har kritikken bredt sig som ringe i vandet. Og nu har endnu en højtstående medarbejder fået nok, skriver Politiken. »Jeg har ikke lyst til at arbejde et sted, hvor jeg skal vælge mellem at presse mit personale  eller acceptere, at patienterne kommer i klemme, fordi vi arbejder med et dårligt og ineffektivt system«, siger Mark Ainsworth, ledende overlæge på Herlev Hospital.


USA vil anerkende Jerusalem som Israels hovedstad

En række internationale medier, blandt andre BBC, skriver her til morgen, at USA's præsident Donald Trump ifølge højtstående kilder i Det Hvide Hus i dag vil anerkende Jerusalem som hovedstad i Israel. Siden landets oprettelse i 1948 har Israel betragtet byen som hovedstad, mens palæstinenserne har betragtet Østjerusalem som deres hovedstad. Spørgsmålet er et kernepunkt i konflikten i Mellemøsten, og Trumps skridt kaldes af flere arabiske ledere for en iøjnefaldende provokation af muslimerne.


Fransk rock-ikon død

Uden for Frankrig var han så godt som ukendt. Men for franskmændene var han lige så stor, som Elvis var i USA. Men nu er Johnny Hallyday død af lungekræft i en alder af 74, skriver blandt andre Le Monde. Så stor var rockstjernen - der i løbet af sin karriere solgte over 110 millioner plader - at den franske præsident Emmanuel Macron mindes Hallyday med ordene: »Der er en lille smule af Johnny i os alle«.


Hurra for Finland

Til sidst noget, der måske ikke ligefrem rydder forsiderne, men som alligevel er værd at kippe med flaget for: Vores nordiske broderland Finland fylder i dag 100 år som selvstændig nation. Tillykke, alle finner. Vi forstår ikke et ord af, hvad I siger, men I er alligevel en del af familien. Også selv om I ifølge Kristeligt Dagblad efterhånden orienterer jer mere mod Rusland og resten af Europa end mod Norden.


Det sker i dag

  • Efter at have opholdt sig i Myanmark siden lørdag er Røde Kors' generalsekretær Anders Ladekarl rejst videre til Bangladesh. Her skal han blandt andet besøge nogle af de flygtningelejre, der rummer de anslået flere end 600.000 muslimske rohingyaer, som er fordrevet fra Myanmar siden august.
  • Odense Kommune fejrer i dag 150-året for H.C. Andersens æresborgerskab i byen. Blandt deltagerne i fejringen er kronprins Frederik, som i Eventyrhaven klokken 17.00 tænder lysinstallationen 'Field of Light'.
  • Der ventes i dag at falde dom ved en domstol i Detroit mod Oliver Schmidt, der havde en central lederstilling i VW's amerikanske selskab. Han er tiltalt for at have forsøgt at dække over svindel med målingerne af udstødningen i dieselbiler.

Fik du læst:


Læs mere

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce