Pressemøde i Statsministeriet med Statsminister Lars Løkke Rasmussen og minister for offentlig innovation Sophie Løhde, som præsenterer "Bedre balance II - statslige arbejdspladser tættere på borgere og virksomheder, " onsdag den 17. januar kl. 13.00 i Statsministeriets Spejlsal på Christiansborg i København.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018)
Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Odense vinder i flytteplanerne. New York Times får Trumps selvopfundne taber-pris

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Så er det tid til at evaluere.

I går afslørede regeringen endelig, hvordan den nye plan for udflytningen af statslige arbejdspladser kommer til at se ud. Der var ikke den borgmester i Danmark, der ikke straks nærstuderede det danmarkskort med prikker, der fulgte med fra Christiansborg. For hvem er vinderne? Hvem er tabte?

Jyllands-Posten har et bud. Avisen beretter, at vinderne er de kommuner, der i forvejen har flest statslige arbejdspladser placeret inden for kommunegrænsen. De får nemlig endnu flere jobs nu, mens de kommuner, der har færrest, bliver overset.

Berlingske kårer Aarhus, Odense, Aalborg og Roskilde som vindere.

»Universitetsbyer vinder på udflytning af statsjob«, erklærer avisen på sin forside.

Og skal der være bare én vinder, så må det være Odense. Den fynske kommune fik flest - i alt 465 - nye arbejdspladser.

»Nu skal vi rulle den røde løber ud«, bebuder Odenses borgmester til fyens.dk.


Endnu en eksplosion mod svensk politi

Igen i aftes gik en bombe af i Malmø. Og igen i aftes var det øjensynlig en politistation, der var målet - denne gang stationen Rosengård. Det er klart, at politiet er i fuld gang med at efterforske, hvad der sker. Seneste nyt er, at to mænd i 20'erne er anholdt, rapporterer tv-stationen SVT, som har oplysningen fra nyhedsbureauet TT.


Tobakskontrollen tages fra politiet

Nu sker der noget. Efter Politiken i en række artikler har sat fokus på det ret så omfangsrige tobakssalg til børn, reagerer sundhedsministeren. Politiet tages fra opgaven med at kontrollere aldersgrænser, og Sundhedsstyrelsen sættes ind i stedet, skriver Politiken. Forhåbentlig skal manøvren stramme grebet om de kiosker og supermarkeder, der ulovligt sælger tobak og alkohol til mindreårige. »Nu kommer der et reelt tilsyn«, mener ministeren.


Trump kårer 'fake news'-medier

Imens du sov, har der siddet en amerikansk præsident og afholdt sit eget award-show, hvor han uddeler priser til de medier, han mener er mest »fake«. Donald Trump kårer The New York Times som årets vinder af sin nystiftede pris 'Fake News Awards'. Det oplyser præsidenten på det republikanske partis hjemmeside gop.com. I øvrigt, apropos Trump: Har du læst New York Times' faktatjek af, hvor mange usandheder Trump har begået, sammenlignet med Obama? Du kan læse om statistikken her.


Håndboldkvinder kritiserer deres forbund

De svenske håndboldforbund kan ikke finde ud af at håndtere en sag, som har ramt spilleren Nora Mørk. Hun har fået hacket sin telefon og stjålet en række private billeder, som angiveligt nu har fundet vej til det norske herrelandshold, og selv om forbundet er blevet orienteret om sagen, er det som om, at de er tøvende og egentlig ikke rigtig gør noget. Håndteringen har nu fået en række af Nora Mørks holdkammerater til at gå sammen om at kritisere forbundets ledelse, skriver Politiken.


Apple vil hive milliarder hjem

Dem, der har lavet din iPhone, har ophobet milliarder og atter milliarder af dollars i deres pengetanke uden for USA. Nu er Apple blevet overtalt til at trække en ret så stor bunke penge hjem. En bunke penge, der vil resultere i skatteindtægter til amerikanerne på omkring 232 milliarder kroner, rapporterer BBC. Apple har også bebudet at ville investere omkring 30 milliarder kroner og skabe omkring 20.000 arbejdspladser i USA de næste fem år. Beslutningen skyldes den nye skattereform, som Kongressen vedtog for nylig.


Det sker i dag:

  • Hvad gør vi ved banderne? Spørgsmålet er på dagsordenen på Christiansborg, hvor der afholdes høring om bandekriminalitet klokken 12
  • I USA afsiges der dom mod den 29-årige mand, som er kendt skyldig i at have placeret to bomber på Manhattan tilbage i september 2016. Kun den ene gik af, men den sårede 30 personer
  • Sundance Film Festival 2018 begynder i Utah i dag. Den varer ti dage, og de to danske film 'Holiday' og 'Den skyldige' er blandt andet på programmet
  • Storbritanniens premierminister, Theresa May, får besøg af Frankrigs præsident, Emmanuel Macron. De skal især diskutere Brexit

Sådan her ser en overrasket borgmester ud


Dagens tegning


Se kortet


Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce