Justitsminister Søren Pape i samråd om databeskyttelseslovforslag i Retsudvalget på Christiansborg.
Foto: Jens Dresling
Nej, det er ikke en peberspray, justitsministeren var ved at trække på gårsdagens samråd om databeskyttelse. Men som offentlig person vil han formentlig selv kunne søge om lov til at kunne gå rundt med peberspray på gaden, hvis hans kommende lovforslag vedtages.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Peberspray, hpv-vaccine og forbud mod salg af 12-taller

På topmødet i Davos venter verdens vigtigste ledere på, at Donald Trump ankommer i dag.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen til en januardag, hvor temperaturen ifølge DMI kan nå op omkring de ti grader.

Noget koldere er der i den østschweiziske bjergby Davos, hvor verdens måske vigtigste internationale topmøde finder sted lige nu; den lille østschweiziske bjergby er blevet en fast mødeplads for globale stats- og erhvervsledere, der ikke blot holder taler, men mødes i korridorerne. Et par overskrifter:

  • Vores internationale redaktør Michael Jarlner er på plads og fortæller om, hvordan Indien lige nu viser, at man er parat til at spille en større international rolle
  • Donald Trump er mødets store joker; Barack Obama og George W. Bush undgik Davos, men Trump er på vej
  • En meningsmåling viser, at erhvervslivet er mere optimistiske for verdensøkonomien end i mange år, skriver Reuters

Dagens andre topnyheder:


Pape vil tillade peberspray

Det skal være lovligt for alle personer over 18 år at have peberspray i sit eget hjem uden at skulle søge om tilladelse, mener justitsminister Søren Pape Poulsen (K). Han vil til efteråret fremsætte et lovforslag, der også gør det lovligt at have peberspray med i tasken, hvis man har en særlig grund, for eksempel at man er blevet truet. Det fortæller TV 2.


Gratis hpv-vaccine til unge homoseksuelle mænd

Mænd kan også blive smittet med hpv-virus, når de dyrker sex med andre. Faktisk er risikoen for at få analkræft særligt høj for mænd, der dyrker sex med mænd. Derfor har Sundhedsstyrelsen søsat et pilotprojekt, hvor homo- og biseksuelle unge mænd fra 15 til og med 19 år kan få en gratis hpv-vaccine i løbet af 2018, skriver Politiken.


Håndboldfesten blev lidt bedre tirsdag

Danmark er i EM-semifinalen i håndbold, endda før sin sidste kamp i mellemrunden. Det skete, da Tjekkiet slog Makedonien 25-24 i en kamp, der fortjente prædikatet 'gyser'. Resultatet betyder, at Danmark bliver etter eller toer i sin pulje afhængigt af dagens kamp mod Makedonien, så mange tak herfra til Tjekkiet (der også slog Danmark).


Kinas arrestation af svensk boghandler bliver storpolitik

EU kræver, at Kina løslader den svenske boghandler Gui Minhai, skriver Reuters. Gui blev arresteret på et tog i Kina for øjnene af to svenske diplomater. Ifølge Dagens Nyheter siger kinesiske myndigheder, at han skam allerede er løsladt, men det tror familien ikke på, for de aner ikke, hvor han er. Sagen ser ud til at have alle ingredienser til en større diplomatisk krise.


Slut med at købe 12-taller

Det skal være slut med, at gymnasieelever køber sig til gode karakterer, mener undervisningsminister Merete Riisager (LA). Hun vil sammen med et bredt politisk flertal indføre et forbud mod firmaer som FixMinOpgave, der tilbyder, at elever på landets gymnasier kan købe sig til en færdig opgave til en aftalt karakter, skriver Berlingske.


Ursula K. Le Guin er død

Længe før J.K. Rowling og Harry Potter gjorde fantasy til en massesport, havde amerikaneren Ursula K. Le Guin vist millioner af mennesker vejen til andre verdener. (Måske kender du 'Troldmanden fra Jordhavet'.) Hun døde mandag i en alder af 88, og aviser som New York Times hylder hende i nekrologer som en banebrydende og uforudsigelig forfatter.


Det sker i dag:

  • Det økonomiske topmøde i Davos kører hele dagen
  • Den sidste kamp i mellemrunden i EM-håndbold for mænd spilles kl. 18.15: Danmark møder Makedonien, og kampen afgør, om Danmark går til semifinalen som puljevinder
  • Statsminister Lars Løkke Rasmussen taler i Europarådet, hvor Danmark lige nu har formandskabet. Vidste du det?

Danskerne er (lidt) med i Oscar-ræset:


En læsehistorie om læsning:


Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce