Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

    Emergency services patrol at the center of the city of Strasbourg which is close following a shooting, eastern France, Tuesday Dec. 11, 2018. A shooting in the French city of Strasbourg killed at least two people and wounded more than others, officials said, sparking a broad lockdown and major security operation around a world-famous Christmas market. Authorities said the shooter remains at large. (AP Photo/Jean-Francois Badias)
Foto: Jean-francois Badias/AP
Trusselsniveauet i Frankrig er hævet til øverste niveau, og der er indsat ekstra politi ved offentlige pladser og tæt befærdede områder i flere franske byer.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Mistænkt for angreb i Strasbourg stadig på fri fod

Enlige med børn rammes hårdest af lavere integrationsydelse.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen

Tre mennesker meldes dræbt og 12 sårede, heraf seks alvorligt, efter en mand i aftes ved 20-tiden gik til angreb ved et julemarked i den franske by Strasbourg. Det skriver Politiken.

Den mistænkte, en 29-årig mand fra byen, kom efterfølgende i skudveksling med politiet, hvor han blev såret, men han meldes her til morgen stadig på fri fod. Ifølge Reuters har han været i fransk politis søgelys i længere tid som en formodet trussel mod den offentlige sikkerhed. Den mistænkte skulle angiveligt stå på den såkaldte S-liste, som er fransk politis overvågningsliste over mulige ekstremister.

Flere danske EU-parlamentarikere befinder sig i øjeblikket i Strasbourg, blandt andre de radikales Jens Rohde, som, da angrebet fandt sted, befandt sig med sin familie og medarbejdere på en restaurant tæt ved gerningsstedet. »Det er skræmmende og samtidig fuldstændig surrealistisk«, sagde Jens Rohde i aftes til Berlingske.


Enlige med børn rammes hårdest af lavere integrationsydelse

900 enlige med børn er ifølge Politiken dem, der mister flest penge, når integrationsydelsen bliver beskåret. Med finansloven for næste år har regeringen og Dansk Folkeparti aftalt, at integrationsydelsen fra 2020 nedsættes med 2.000 kroner såvel for enlige som for par med børn, når de gennem tre år har optjent ret til børne- og ungeydelser. Det betyder, at enlige forsørgere med børn mister op til 1.300 kroner om måneden i rådighedsbeløb, som dermed vil falde fra 7.200 kroner om måneden til 5.900 kr.


Huawei-direktør løsladt mod kaution

Finansdirektøren for den kinesiske telegigant Huawei, Meng Wanzhou, er blevet løsladt mod kaution i Canada. Det har en dommer i Vancouver besluttet ved et retsmøde, som sluttede sent tirsdag aften dansk tid. Det skriver Politiken med blandt andet Reuters som kilde. Dommeren beordrede samtidig Meng til at møde i retten igen den 6. februar. USA har anmodet Canada om at udlevere finansdirektøren, som mistænkes for at have overtrådt de amerikanske sanktioner mod Iran.


Trump: Handelsaftale kommer før jura

Og mere om samme sag: Ifølge Politiken vil USA’s præsident, Donald Trump, ikke tøve med at gå op imod sit eget justitsministerium og blande sig i sagen om den kinesiske direktør, hvis det vil være befordrende for at få en handelsaftale på plads med Kina. Det siger Trump til nyhedsbureauet Reuters. Interviewet er offentliggjort, efter at Canada tirsdag mod kaution løslod Huaweis finansdirektør.


Minister vil have flere dømt for voldtægt

Alt for få bliver dømt for voldtægt. Det er udmeldingen fra ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V), der vil have ændret straffelovens paragraf om voldtægt. »Der skal være en bedre retsbeskyttelse. Der er alt for få voldtægter, der ender med en dom«, siger ministeren til avisen.dk. Hun har opstillet tre omstændigheder, hun mener vil gøre processen nemmere fremover - både i en anmeldelses- og retsproces. I dag skal offeret blandt andet kunne bevise, at det har gjort nok modstand i situationen.


Børneovergrebs-dømte skal nægtes adgang til børn

Også justitsminister Søren Pape Poulsen (K) vil have strammet lovgivningen. Han forslår, at personer, der er dømt for at begå overgreb mod børn, fremover skal have forbud mod at få besøg af børn og mod at tage kontakt til børn. Det skriver Justitsministeriet i en pressemeddelelse. Ministeren vil gøre forbuddet tidsubegrænset, og myndighederne skal øge deres tilsyn for at forhindre, at nye overgreb finder sted, fremgår det. »Vi skylder børnene at tage alle midler i brug for at forhindre fremtidige ofre for skrækkelige overgreb«, siger ministeren i pressemeddelelsen.


Podcast: Hvad du ikke ved om vor tids største humanitære katastrofe

I tre år reagerede stort set ingen på rapporterne om bomber i mod hospitaler og skoler og millioner af underernærede børn i Yemen. Men så blev en saudiarabisk journalist bosat i USA dræbt på et konsulat i Istanbul, og pludselig vendte verden blikket imod rædslerne. Hvorfor?

Klik her og lyt med, når vi taler med Anders Jerichow, som er journalist på Politikens udlandsredaktion.


Fra arkiverne:

  • 12. december 1963 opnår det østafrikanske land Kenya selvstændighed fra Storbritannien.
  • Tre tog kolliderer på Clapham Junction i London 12. december 1988. 36 mister livet, mens 120 kvæstes.
  • 12. december 2000 afgør USA’s højesteret endegyldigt, at George W. Bush vandt det amerikanske præsidentfejl over Al Gore.

Det sker i dag:

  • En ny luksusbiograf i Hellerup, MovieHouse Hellerup, holder i dag gallaåbning. Der vil være taler af Gentofte Kommunes borgmester Hans Toft, biografejer Michael Obel og biografdirektør Lars Jørgensen efterfulgt af filmen ’A Star is Born’.
  • Der ventes dom mod Michael Cohen, USA’s præsident Donald Trumps tidligere advokat. Cohen har tilstået otte kriminelle forhold, herunder brud på reglerne for finansiering af valgkamp. Retssagen har kørt ved en domstol i New York.
  • I dag markeres et-årsdagen for anholdelsen af to Reuters journalister med protester i Myanmar. De to journalister, Wa Lone og Kyaw Soe Oo, blev sidste år anholdt under en undersøgelse af drabet på 10 Rohingya-muslimer i Myanmar.


Gode billed- og læseoplevelser


Læs mere

For abonnenter

Annonce

Forsiden