Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Billeder fra Herlev Hospital i forbindelse med den kommende sundhedsreform. Til planmøde kl. 9 og derefter med personalet rundt nogle timer. Tale med patienter om at være patient på en ganske almindelig dansk afdeling. 
Læger, sygeplejersker, stuegang, patienter, sygehus.
Foto: Emma Sejersen
Regeringen vil ændre på den sundhedsreform, den i dag indleder forhandlinger med de øvrige partier om. Foto: Emma Sejersen.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Sundhedsreformen kommer under behandling, inden politikerne går i gang med at forhandle om den

Planen skal styrke det nære sundhedsvæsen og fjerne regionerne, men må justeres allerede før de første forhandlinger i Folketinget.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Regeringen ændrer på sin bebudede sundhedsreform.

Ifølge Politiken vil den i løbet af i dag fremlægge fire justeringer, når forhandlingerne med folketingspartierne om reformen begynder i Finansministeriet. Den vil betyde, at regionerne lukkes og slukkes, og at der i stedet etableres en række sundhedsforvaltninger, der skal tage sig af sundhedsområdet.

Et af slagnumrene i reformen er, at det nære sundhedsvæsen skal styrkes. Og deri ligger en af justeringerne ifølge innovationsminister Sophie Løhde (V): »Nogle har rejst tvivl om, hvorvidt der er tilstrækkeligt med tilførelse af benzin, så den kan køre med fuld kraft«, siger hun.

Justeringerne skal også hindre, at kommuner kan undslå sig for at påtage sig de dyre opgaver inden for sundhedssektoren. »Vi vil sikre kvalitetsstandarder for, hvad alle kommuner skal kunne – for at sikre bunden. Det er der ikke mulighed for at afvige«, siger ministeren til avisen.Briterne tager statsborgerskabet fra IS-medlem

Shamima Begum opholder sig i øjeblikket i en flygtningelejr i Syrien, som hun rejste til for at blive medlem af terrorbevægelsen Islamisk Stat. Den er ved at være nedkæmpet og nu vil Begum hjem. Men det kommer ikke til at ske. Ifølge Ritzau har det britiske indenrigsministerium meddelt hende, at hun fratages sit statsborgerskab. Den 19-årige kvinde valgte for fire år siden at rejse sammen med to veninder via Turkiet til Syrien, hvor de blev gift med nogle IS’ krigere og afviser over for The Times, at hun skulle have fortrudt sin tilslutning til terrorbevægelsen, og at hun fik det liv, hun ønskede, i Islamisk Stats besatte område.Mæslingevaccine gives for sent

I dag får spædbørn deres MFR-vaccine i en alder af omkring 15 måneder. Det betyder, at de i det første år af deres liv er dårligere beskyttet mod den farlige sygdom end lægerne har vidst. Godt nok har de en vis modstandskraft fra moderen, men den er svagere end hidtil antaget. Det får ifølge Ritzau nu forskere til at undersøge, om børnene kan få vaccinationen, allerede når de er et halvt år gamle.Masseflugt fra fængsel

Fem indsatte har haft held til at slippe ud af arresthuset i Nykøbing Falster. De så tirsdag aften deres snit til at kravle over en fængselsmur, inden de forsvandt ud i nattemørket. Ifølge Ritzau er en større politistyrke fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi i øjeblikket i gang med at lede efter undvigerne, der ikke anses for at være farlige. Gruppen beskrives som udlændinge af mellemøstlig herkomst, men signaliseres ikke yderligere.Boliglån uden renter

Nu er boligejerne blevet forkælet med lave renter og store prisstigninger i mange år, men et nyt lån gør det ikke ligefrem værre. Jyske Realkredit vil nu give fastforrentede realkreditlån til en rente på nul procent. Det kommer ifølge Berlingske halvanden uge efter meddelelserne fra de store realkreditselskaber om, at de nu giver 30-årige lån med 10 års afdragsfrihed og med blot 1,5 procents rente.Et aparte stillingsopslag

Søges: Bøddel. Må have en fremragende moralsk karakter. Sådan lyder jobannoncen i en srilankansk avis, hvor regeringen leder efter to personer, der er rede til at påtage sig arbejdet med at hænge narkokriminelle. Ifølge Politiken sidder der i øjeblikket omkring 1.300 på dødsgangene i landets fængsler efter domme for drab eller narkotikakriminalitet. Ifølge præsident Sirisene vil der i de kommende måneder blive givet ordrer til henrettelser af dømte. Men først skal bødlerne findes, viser annoncen i Daily Star.Overgreb i Guds navn

I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Hør Michael Seidelin, Politikens Europa-korrespondent, fortælle om sagen.Denne onsdag:

  • tager Østre Landsret hul på en ankesag mod fire personer, der anklages for at ville tilslutte sig terrororganisationen Islamisk Stat. Det kostede to af dem deres statsborgerskab og gav fængsel i tre år til hver, da Retten i Glostrup dømte dem.
  • ventes Københavns Byret at afsige mod over fire mænd, der er anklaget for forsøg på at stikke den tyrkiske ambassade i brand.
  • afsiger Retten i Aarhus 12.45 dom over to mænd, der er tiltalt for tyvetogter på højskoler og efterskoler, hvor de stjal computere og andet attråværdigt grej.
  • er der spørgetid i Folketinget om Amager Fælled Kvarter og byggeriet, der blev flyttet.
  • ventes miljø- og fødevareudvalget at give fiskeriminister Eva Kjer Hansen (V) en næse for slendrian i sag om muslinge- og østersfiskeri.

Årsdage:

  • For 31 år siden løsrev enklaven Nagorno-Karabakh sig fra Azerbadjan for at tilslutte sig Armenien. Det udløste en krig, der fortsatte i seks år frem til 1994, inden en våbenhvile førte til, at kampene blev indstillet. Men striden er den i dag ikke bilagt og der er fra tid til anden stadig skudvekslinger over våbenstilstandslinjen. Nagorno-Karabakh har erklæret sig selvstændig, men er ikke internationalt anerkendt.
  • For 75 år siden gik Operation Big Week i gang. De allierede havde for store tabstal under kampene mod tyskerne i luftrummet. Derfor gik det amerikanske og det britiske luftvåben i gang med målrettede bombetogter, der skulle ramme tyskernes flyfabrikation. I spidsen stod på britisk side den berømte Arthur ’Bomber’ Harris. På førstedagen blev 1.000 bombefly støttet af 700 kampfly sendt mod 12 udvalgte mål. De allierede mistede blot 21 maskiner den dag. De følgende dage bombede man over alt i Tyskland, beskyttet af de nye Mustang-kampfly. Flyproduktionen blev sinket, men genvandt hurtigt hastigheden. Til gengæld gik Big Week hårdt ud over Luftwaffe.

KRONIKEN:


DAN TURÉLL:


FRA ARKIVET:


Mest læste

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden