0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Foto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
Der er noget for enhver smag på YouTube. Desværre også for pædofile. Arkivfoto: Dado Ruvic/Ritzau Scanpix
App_overblikket

YouTube anklaget for at hjælpe pædofile og vil nu rense ud

YouTube bliver kritiseret af Rigspolitiet og Red Barnet for at hjælpe pædofile med at finde videoer af letpåklædte børn.

App_overblikket

Godmorgen

Har du videoer af dine små børn eller børnebørn liggende på YouTube? Så tag dig i agt. Politiken og andre medier kan nemlig fortælle, at videotjenesten er blevet brugt af pædofile til at finde videoer med mindreårige.

Problemet er den algoritme, som anbefaler brugerne relaterede videoer. Hvis den fornemmer, at en bruger gerne vil se videoer med letpåklædte børn, så anbefaler den beredvilligt lignende videoer.

Red Barnets ekspert på seksuelle overgreb mod børn, Kuno Sørensen, ser med alvor på sagen. Han sammenligner det med, at en gruppe mænd sætter sig på en legeplads og kigger pigerne op under skørterne: »Det ville der blive grebet ind over for hurtigt. Men her er det skjult og svært at gennemskue«.

De pædofile har kommunikeret sammen i kommentarfelterne på videoer med børn ved at notere tidskoder med letpåklædte scener.

Google, som ejer YouTube, er bekendt med problemet med deres algoritme og er i fuld gang med at rydde op og slette indhold, der udsætter mindreårige for fare, skriver de i en mail til Politiken.


Flertal siger nej til at hjemtage IS-krigere

Et flertal af danskerne siger nej til at tage fremmedkrigere hjem. Det viser en måling ifølge Jyllands-Posten. 65 procent svarer nej til at hjemtage og retsforfølge IS-krigere i Syrien


Rigsrevisionen vil have private til at opkræve borgernes gæld

Private aktører bør hjælpe med at inddrive danskernes gæld til det offentlige. Det anbefaler Rigsrevisionen efter at have fundet nye store problemer med at få gældsinddrivelsen på ret kurs, skriver Berlingske.


Rigsadvokat i hemmelige forhandlinger om Niels Holck

Indiske myndigheder og rigsadvokat Jan Reckendorff har i ti måneder haft hemmelige forhandlinger om vilkår, som skal gøre det muligt for Danmark at udlevere Niels Holck til Indien, skriver Politiken.


Trump og Erdogan drøfter mulig sikker zone i Syrien

USA’s præsident, Donald Trump, er nået til enighed med Tyrkiets præsident, Recep Tayyip Erdogan, om fortsat at koordinere arbejdet for at etablere en sikker zone i Syrien. Det oplyser Det Hvide Hus.


Du lytter til:

På søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

Lyt med og hør Michael Bo, journalist på Politikens kulturredaktion, fortælle om Oscar-kontroverserne.


Det sker i dag:

  • USA’s præsident, Donald Trump, mødes med Kinas vicepremierminister, Liu He, til handelssamtaler i Washington. Ifølge kilder med kendskab til forhandlingerne nærmer parterne sig en handelsaftale.
  • Finansudvalgets parlamentariske arbejdsgruppe om verdensmålene holder i dag åben høring om Danmarks fremdrift i forhold til FN’s verdensmål med fokus på afrapportering
  • Folketingets Europaudvalg holder i dag møde. Her skal beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V) forelægge en sag om sociale ydelser i relation til brexit.

Det skete i dag:

1819: Spanien sælger Florida til USA.

1974: Pakistan anerkender Bangladesh som selvstændigt land.


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden