Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Melissa Kühn Hjerrild
Foto: Melissa Kühn Hjerrild
Når små børn ikke længere får opmærksomhed og nærhed, kan det gå rivende galt, advarer eksperter, der råder politikerne til at sikre minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Arkivfoto: Melissa Kühn Hjerrild
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Eksperter: Danskerne eksperimenterer med deres egne børn, som de sender alt for tidligt i dårlige daginstitutioner

Eksperterne er enige: Det dårlige institutionsliv kan gå ud over børnene. Det er 'historiens største sociale eksperiment', vi har i gang.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Det er ildevarslende toner, der lyder fra eksperter i børnelivet: »Vi er på småbørnsområdet i gang med det største sociale eksperiment i historien. Vi ved meget lidt om, hvad konsekvensen er af, at vi i Danmark har verdensrekord i, hvor meget og hvor tidligt vi institutionaliserer vores børn«.

Ordene er professors Per Schultz Jørgensen og fremsættes i Berlingske i kølvandet på lørdagens store demonstrationer mod de forhold, vi har valgt at byde børnene i de danske daginstitutioner. Over for Politiken har en lektor i pædagogik, Lone Svinth, beskrevet problemerne: »Man kan se vuggestuebørn, der går rundt alene og græder uden at søge hjælp hos nogen. Det kan være tegn på, at børnene allerede har gjort sig den erfaring, at der ikke altid er nogen voksne at gå hen til. Og det bør være en alarmklokke, der bimler«.

Det, vi er i gang med, beskrives som »historiens største sociale eksperiment« af en lektor på DPU, Ole Henrik Hansen, der ifølge Berlingske har valgt at afholde sig fra at sende sønnen i vuggestue.Kirstjen Nielsen er ikke længere Trumps sikkerhedsminister

Hun trækker sig fra sin post og erstattes indtil videre af den nuværende chef for grænsemyndighederne, Kevin McAleenan. Nielsen har siddet på en uriaspost med ansvaret for at få bygget præsidentens udskældte en mur mod grænsen mod Mexico og for den hårdt kritiserede internering af illegale indvandrere, hvor børn er blevet adskilt fra deres forældre. Ifølge Ritzau har Trump og Nielsen siden hendes tiltrædelse i 2017 haft et anstrengt forhold.Der skal ikke længere være mål for vækst og job

Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti er enige om, at den mangeårige praksis for at få flere i beskæftigelse skal opgives. Erhvervsorganisationerne og regeringen er ikke sikre på, at det er en god idé. Ifølge Børsen advarer de om, at det kan føre til en opbremsning af dansk økonomi. Partierne finder, at de lavthængende frugter er høstet, når det gælder om at få flere i arbejde, og at der nu skal noget andet til - for eksempel satsning på uddannelse - for at sikre væksten fremover. »Vi mener ikke, at der er så meget mere at komme efter reformmæssigt«, siger Rene Christensen, DF’s finansordfører.Dit computerspil bygger på underbetalte arbejdere

Pengene fosser ind i computerspilsfirmaernes kasser. Men det får dem ikke rigtigt til at behandle deres medarbejdere ordentligt, skriver Politiken. Der er eksempler på arbejdstider på 100 timer om ugen og lønninger på ned til 66 kroner i timen. En iagttager opfordrer spilfirmaernes ansatte til at gå sammen i fagforeninger for at undgå at blive udnyttet, mens cheferne skovler penge ind på privatkontoen.Håbet var stort, men resultaterne er små

Den amerikanske MeToo-bølge ramte den danske film- og teaterbranche med stor kraft, men det er ikke endt med de store resultater eller initiativer, skriver Politiken. Energien er stille og roligt forsvundet, forklarer formanden for Skuespillerforbundet. Det oprettede bl.a. en anonym hotline, der blot fik fem-seks opkald det første års tid. Problemet er, at der ikke er nogen nærmere viden om, hvad der sker: »Krænkelserne er til stede, givetvis. Vi har ingen anmeldelser eller viden om det, men derfor kan man heller ikke sige, at det ikke sker«, siger næstformanden i Instruktørforeningen. De to foreninger har sammen med producenterne hyret en forsker, der skal indsamle mere data på området.Rwanda 25 år efter: Hvordan kunne det ske? (1)

I går var det præcis 25 år siden, at vor tids største og mest modbydelige folkemord blev sat igang i Rwanda. På 100 dage blev over 800.000 mennesker slået ihjel, og gennem dette rædslens landskab bevægede pressefotografen Jan Grarup sig. Men hvordan ser et folkemord ud på nært hold? Og hvorfor gjorde netop det så stort et indtryk på den garvede krigsfotograf?

Hør Jan Grarup selv svare på spørgsmålene.


Mandagens program:

  • Østre Landsret behandler 09.30 en ankesag om drabsforsøg på åben gade, røveri mod en pengetransport og frihedsberøvelse. Gerningsmanden fik over otte års fængsel i byretten.
  • Der afholdes en europaparlamentsdebat 15.00 på Marriott Hotel i København, arrangeret af Nordisk Råd.
  • Venstre har et debatmøde i Vissenbjerg 17.30 om sundhedsreformen med deltagelse af sundhedsminister Ellen Trane Nørby.
  • Københavns Byret behandler 09.30 en sag om æreskrænkelse, anlagt af en pårørende til et drabsoffer, der blev omtalt i Doscovery-kanalens program ’FBI Danske Mordmysterier’.

Årsdage:

  • For ti år siden kaprer somaliske sørøvere ’Maersk Alabama’ og tager 20 amerikanske besætningsmedlemmer som gidsler. USA reagerer ved at sende krigsskibet ’Bainbridge’ hen til containerskibet. Besætningsmedlemmerne gjorde modstand og somalierne fortrak til skibets redningsbåd med kaptajn Richard Phillips som menneskeligt skjold mod indgreb. Det lykkedes skarpskytter at få ram på sørøverne, uden at Philips blev skadet. Den overlevende sørøver blev bragt til USA, hvor han fik over 33 års fængsel for kapring, bortførelse og gidseltagning.
  • For 60 år siden kom et af de første programmeringssprog Cobol på gaden. Bag det stod blandt andet dem amerikanske matematikprofessor Grace Hopper, der i dag ses som en pioner inden for sit felt. Hun var også med til at udvikle Univac I-computeren, der blev en af de første computere, der blev sendt ud i almindelig handel - om end med et velvoksent prisskilt. Hun arbejdede også for den amerikanske flåde med at udvikle programmer og endte som en af de første kvindelige admiraler.
  • For 199 år siden fandt en fransk officer, Oliver Voutier, og en lokal landmand, Yorgos Kentrotas, en statue, da de gravede i jorden nær det oldgræske teater på øen Milos i Det Ægæiske Hav. Det, de fandt, var stykker af en statue af Venus, der i dag står på Louvremuseet i Paris som et af de fineste eksempler på den græske kunst. Marmorskulpturen menes at være fra år 100 før Kristus og tilskrives billedhuggeren Alexandros fra Antioch.

JAN GRARUP OM FOLKEMORDET I RWANDA:


FIK NOK AF OVERFORBRUGET:


FRA ARKIVET:


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden