Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn
Foto: Jacob Ehrbahn
Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti er på to dage vendt på en tallerken i to omdiskuterede sager. Arkivfoto: Jacob Ehrbahn
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Kommentator: DF tømmer skoene for sten inden valgkampen

Mistænkt terrorist skal mentalundersøges. Handelskrig lakker mod enden. Ulve mistænkt for fåredrab.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen

Først var det den udskældte omfartsvej til 377 millioner kroner uden om Mariager - et projekt, som meget få, også i Mariager, kunne se fornuften i - der fik kniven. Og nu bakker Dansk Folkeparti så også i sagen om den nye FM4-radiokanal. Her har partiet stillet krav om, at mindst 70 procent af de ansatte skal bo mindst 110 km væk fra København. Det har fået Radio24syv til at bebude, at stationen ikke vil søge om at få forlænget sin sendetilladelse - hvilket har rejst et ramaskrig mod DF. Men, lyder det nu i et debatindlæg i Jyllands-Posten fra DF’s formand, Kristian Thulesen Dahl, det har aldrig været partiets mening, at Radio24syv skulle lukke. Så den kan fortsætte som dab-kanal.

Formanden afviser over for Jyllands-Posten, at de to kursændringer har noget som helst at gøre med, at partiet vil glatte ud forud for den kommende valgkamp. Men den køber Politikens politiske kommentator, Kristian Madsen, ikke.

»DF rydder op i dårlige sager inden valget. Det gælder omfartsvejen i Mariager, og så er der Radio24syv. Små sten i skoene, som han tømmer inden valget«, siger han.

Kulturminister Mette Bock (LA) oplyser til Berlingske, at hun er klar til at genåbne udbuddet af FM4-kanalen, hvis det er juridisk muligt. »Det vil være den bedste løsning«, siger hun.


Mistænkt terrorist skal mentalundersøges

Den mistænkte mand bag angrebet på to moskéer i Christchurch i New Zealand, der kostede 50 mennesker livet, skal gennemgå en mentalerklæring. Det er kommet frem i retten, hvor den mistænkte mand her til morgen lokal tid bliver stillet for en dommer. Det skriver det newzealandske medie NZ Herald ifølge Politiken. Undersøgelserne, der kan tage to til tre måneder, skal afgøre, om han er i stand til rationelt at forholde sig til anklagerne imod ham.


Danske jagerfly fulgte russiske bombefly til dørs

I løbet af de seneste uger har russiske bombefly flere gange været så tæt på dansk luftrum, at flyvevåbenet har sendt jagerfly op efter dem. Senest skete det 3. april, hvor to danske jagerfly måtte på vingerne for at eskortere to avancerede russiske bombefly af typen Tu-160, der befandt sig på kanten af dansk luftrum. Forsvarskommandoen bekræfter ifølge TV 2 de to hændelser.


Trump: Handelskrig ved vejs ende

USA og Kina er ved at ’afrunde’ de langvarige forhandlinger om en handelsaftale mellem de to lande. Det siger USA’s præsident, Donald Trump, fra Det Hvide Hus efter et møde med Kinas vicepremierminister, Liu He, i den amerikanske forbundshovedstad, Washington D.C. »Vi er ved at afrunde forhandlingerne. Vi må se, hvad der sker. Vi har stadig et stykke vej tilbage, men det er ikke meget«, siger præsidenten ifølge Politiken.


Massedrab på får ligner ulveangreb

Drabene på 25 får hos en fåreavler i Idom ved Holstebro kan være det største ulveangreb i Danmark hidtil. »Det lignede noget, jeg har set før«, siger vildtkonsulent Jens Henrik Jakobsen fra Naturstyrelsen til DR. Onsdag var han med til at undersøge den fåreindhegning i Stråsø Plantage nær Holstebro, hvor en fåreflok muligvis er blevet angrebet af ulve. I alt blev 16 får fundet døde, mens ni andre efterfølgende blev aflivet på grund af voldsomme skader.


Stiftelse af andelsboligforeninger gået i stå

Høje boligpriser i København, krav om at benytte fastforrentede realkreditlån og ikke mindst skærpede lånekrav til kommende andelshavere har bremset stiftelsen af nye andelsboligforeninger fuldstændig op. Sådan lyder vurderingen ifølge Politiken fra realkreditinstitutter, advokater, eksperter og andelsboligforeningerne selv. Realkreditinstitutterne har nærmest ikke lånt ud til nye andelsboligforeninger siden sommeren 2018, hvor lånekravene blev skærpet.


Podcast: Børnene på Sjælsmark

I dag udkommer en ny rapport fra Røde Kors, som har undersøgt forholdene for de børn, der bor på udrejsecentret Sjælsmark. Men hvordan er det at være barn og bo på Sjælsmark? Hvad fortæller børnene selv om deres hverdag? Og hvis ansvar er det, at børnene bor et sted – i Danmark – hvor ingen børn burde bo?

Klik og hør journalist Olav Hergel fortælle om forholdene på Sjælsmark.


Det skete på denne dato

  • 1812: Rusland og Sverige går i forbund og aftaler, at Danmark skal tvinges til at afstå Norge.
  • 1999: To mistænkte libyske gerningsmænd bag Lockerbie-flybomben ankommer til Holland for at blive retsforfulgt. Dermed ophører FN-sanktionerne mod Libyen.
  • 2009: Lars Løkke Rasmussen bliver statsminister, da han afløser Anders Fogh Rasmussen, som dagen før blev udnævnt til Natos generalsekretær. Lars Løkke Rasmussen forlader posten som finansminister og Venstres næstformand.

Det sker i dag

  • Røde Kors præsenterer i dag en psykolograpport om trivsel hos børn på Udrejsecenter Sjælsmark. Det seneste halve år har to af Røde Kors’ psykologer gennemført den største nyere samlede undersøgelse af trivslen hos afviste asylbørn.
  • Advokat Rasmus Paludan, der i sin egenskab af leder af partiet Stram Kurs afholder islamkritiske demonstrationer i både tale og handling, står i dag ved Retten i Glostrup tiltalt for overtrædelse af straffelovens paragraf 266 b - også kaldet racismeparagraffen.
  • Transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) og energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) er i dag kaldt i samråd om indførelse af klimaafgifter på flyrejser.


Gode læseoplevelser - smukke billeder


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden