Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
De to partiledere under valgdebatten i TV2. Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Socialdemokratiet støtter den brede indvandrerpolitik - hvad der så end ligger i det

Mette Frederiksen åbnede en flanke, da hun mødte Lars Løkke Rasmussen i en valgduel i TV2. Ligger udlændingepolitikken fast, eller vil hun lempe den lidt?

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Socialdemokratiets opbakning til udlændingepolitikken står fast.

Det skriver Politiken efter den debat mellem de to statsministerkandidater Mette Frederiksen og Lars Løkke i TV2. Kommer der krav om det fra venstrefløjen, så vil den socialdemokratiske partileder ikke være statsminister, erklærede hun.

»Så det, du siger her i dag, er, at du ikke kommer til at give én eneste indrømmelse på ydelser og på udlændingepolitik til hverken det Radikale Venstre, SF, Alternativet eller Enhedslisten? De skal tage det hele? Der bliver ikke pillet en øre ved nogen ydelser«, spurgte Lars Løkke og fik svaret: »Den brede udlændingepolitik står fast«.

Det er et svar, der åbner for diskussion af, hvad der forstås som en bred udlændingepolitik og hvilke dele, der eventuelt skal forhandles om ændringer af i rød blok, skriver avisen.Går Iran i kamp, så er Iran færdig

Et angreb vil være den officielle afslutning på Iran. Prøv aldrig at true USA. Ordene er præsident Trumps og kommer efter mobiliseringen af amerikanske styrker ved Den Persiske Bugt, skriver Ritzau. USA har trukket sig ud af en atomaftale, der skal sikre, at præstestyret i Teheran ikke får atomvåben og har i stedet rejst krav om, at landet indstiller sin bistand til Hizbollahmilitsen, indstiller arbejdet med at udvikle mellemdistanceraketter og holder op med at støtte den syriske regering.Dyr medicin æder hospitalsbudgetterne

Politikerne bevilger flere penge til sygehusene. Men priserne på medicin stiger hurtigere end det, skriver Politiken. Forskellen er på i omegnen af 400 mio. kr. - en omstændighed, der har ført til store sparerunder på sygehusene rundt om i landet. Det kan mærkes blandt personalet, der ifølge en professor i sundhedsøkonomi kan blive ramt af »klinisk udbrændthed« efter oplevelser af, at uanset hvor hårdt de knokler, oplever de at svigte patienterne. Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) afviser, at det er medicinpriserne, der æder sygehusenes penge op. De udgør procentvis en mindre del end for ti år siden, lyder hendes forklaring.Der blev hvidvasket for flere hundrede millioner.

Og trods løfterne om at holde øje med hvidvask, så blev der ikke grebet ind over for momssvindlere, der var kunder hos de store banker Nordea og Jyske Bank, skriver Jyllands-Posten. »Man kan undre sig over, hvordan disse kunder kom ind i bankerne«, siger en seniorrådgiver fra Aalborg Universitet. En af kunderne vekslede næsten dagligt penge og nåede på to år at sende 351 mio. kr. gennem Nordea, før banken følte sig nødsaget til at afvise kunden. Jyske Bank hjalp en kunde, der havde adresse på en tom grund, med gennem 17 måneder at håndtere 116 mio. kr., skriver Information om den store momssvindelsag.Genbrug er godt - blot ikke, når det gælder forkastede politiske forslag

Premierminister Theresa May kritiseres for at ompakke allerede afviste brexitforslag i sit seneste forsøg på at få en aftale om briternes løsrivelse fra EU igennem parlamentet i London. Hun fremsætter dem ifølge avisen The Telegraph i begyndelsen af juni og ventes at træde tilbage som leder af de konservative, hvis der ikke kommer en løsning på den fastlåste situation. Som det ser ud nu, skal briterne træde ud af den europæiske union i slutningen af oktober.Ståle - nordmanden midt i dansk fodbold

For nylig sikrede FCK sig endnu engang det danske mesterskab - med Ståle Solbakken som bagmand. Men hvad er det egentlig, nordmanden kan? Hvordan kan en af superligaens mest markante skikkelser både eje en kompromisløs vindermentalitet og et socialistisk hjerte? Hvad gjorde det ved ham, da hans hjerte standsede i syv minutter og endte hans egen fodboldkarriere? Og det, han kan som træner, kan han det kun i dansk fodbold?

Hør Politikens podcast om toptræneren.Dagens navn er Angelica. Hvorfor vides ikke. Årsagen til netop dén detalje er gået tabt.

Programmet for denne mandag:

  • Politikens valgtelt på Christiansborgs Slotsplads åbner 16.00.
  • Det er Biernes Dag, hvor der gøres opmærksom på truslerne mod den vigtige art.
  • Det Kongelige Teater tager hul på en række koncerter ude i landet. I dag optræder operasangere og kapelmusikere på Hanstholm Fiskeauktion og på Thise Mejeri.
  • Københavns Byret ventes i dag af udmåle straffen til en syrisk flygtning, der blev afsløret ved grænsekontrollen med planer om at begå et terrorangreb i København.
  • Arbejdermuseet i København er vært for et valgmøde med spidskandidaterne til Europaparlamentsvalget.

Årsdage:

  • 2009: Danske Andreas Mogensen bliver af den europæiske rumfartsorganisation ESA udpeget som en af seks nye astronauter. Han er dermed den første danske astronaut nogensinde.
  • 2009: Statsadvokaten afgør, at en betjent ’med overvejende sandsynlighed’ kaldte en demonstrant for ’perle’ og ikke ’perker’.

LIDT POLITISK HISTORIE:


EN HIMMERLANDSHISTORIE:


FRA ARKIVET:


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden