Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Mobiltelefonerne afslører, hvem vi er i kontakt med, og hvor vi befinder os. Det er oplysninger, politiet kan bruge. Men en fejl i håndteringen af data betyder, at teleoplysningerne i op mod 10.700 retssager har været mangelfulde. Foto: Mads Nissen.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Syv års fejl og tre måneders tavshed: Hvorfor ventede politiet med at sige, at der var fejl i teleoplysninger?

Der gik rum tid fra fejlen var rettet til Rigspolitiet fandt det på tide at orientere Advokatsamfundet og justitsministeren om de mangelfulde teleoplysninger, der er indgået i op mod 10.700 retssager de seneste år

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Fejlen har været der i syv år. Den blev rettet i marts i år. Men politiet og Rigsadvokaten ventede tre måneder, før man afslørede den over for de danske advokater.

Sagen om fejlen i politiets håndtering af de teledata, der har været vigtige i en lang række retssager og domme, rejser flere spørgsmål. Den første advarsel kom ifølge Politiken i november sidste år, da en politikreds undrede sig over forskelle i teleselskabernes rådata og de mobiloplysninger, Rigspolitiet hev ud af datamaterialet. En gennemgang af 60 sager viste ingen fejl. Men i februar slog endnu en politikreds alarm. Først denne gang blev systemfejlen fundet.

Hvorfor har politiet tilsyneladende gennem syv år undladt at kontrollere kvaliteten af sine teleoplysninger? Hvorfor ventede med at orientere advokaterne om, at der var noget galt? Og hvad er grunden til, at justitsminister Søren Pape (K) ifølge Berlingske først mandag aften fik at vide, at Rigspolitiet havde fundet den afgørende fejl.I Berlin beskytter politikerne byens lejere

85 pct. af den tyske hovedstads indbyggere bor til leje. Men de klemmes af hastigt stigende boligudgifter: Siden 2008 er huslejeniveauet fordoblet, skriver DR. Nu vil bystyret fastfryse huslejerne i fem år gældende fra nytår, men med en sikring af, at ejendomsejerne ikke skruer huslejen mere op inden da. Partiet SPD har foreslået, at huslejestoppet indføres på landsplan.’It’s gonna be great’

Donald Trump genopstiller. Det har den amerikanske præsident netop meddelt på et vælgermøde i Florida, skriver bl.a. Berlingske. Da han til stor overraskelse for Demokraterne vandt præsidentvalget i 2016 skete det under sloganet ’Make America Great Again’. Han overvejer nu at ændre det til ’Keep America Great’ og indleder sin valgkampagne med et USA, der står økonomisk stærkt med lav arbejdsløshed og lønfremgang for lavtlønnede grupper. Meningsmålinger viser imidlertid, at han står til at tabe, dersom valget skete i dag.USA gør rekordfund af kokain - og det skulle til Europa

Et skib i Philadelphia viste sig at medbringe hele 16 ton kokain til en værdi af lige under 6,7 mia. kr. i syv containere, skriver Ritzau. Det er ifølge en føderal anklager en af de største narkobeslaglæggelser i amerikansk historie. Skibet skulle angiveligt til Europa.Islamisk Stat myrdede løs, tog sexslaver og smadrede vantros kultur

Alligevel valgte en kvinde fra Danmark at flytte til terrorbevægelsens områder i Syrien. Nu er det faldet, og hun vil gerne have dansk hjælp til at komme hjem. Ifølge Politiken presser de radikale og Enhedslisten på for at sikre, at myndighederne sørger for at få kvinden og hendes børn hentet til Danmark. Martin Lidegaard (R) betegner det som »pinagtigt«, at det ikke er sket endnu.Hvorfor er det så svært at sige undskyld?

I sin tale på Folkemødet meddelte Mette Frederiksen, at hun vil give en undskyldning til de drenge, der blev udsat for overgreb på drengehjemmet Godhavn, hvis hun bliver statsminister. Undskyldningen har Godhavnsdrengene ventet længe på. Men hvorfor vil vi så nødig tage ordet ’undskyld’ i munden?

Hør Politikens indlandsjournalist, Kirsten Nilsson, fortælle om undskyldninger gennem tiden.Denne onsdag:

  • går rockfestivallen Copenhell - Københelvede - i gang 17.00 på Refshaleøen i København.
  • uddeles Michael Strunge-prisen hos Gyldendal i København 17.00.
  • tager Retten i Glostrup 09.00 hul på en sag mod fem mænd, der er tiltalt for at have skudt løs på Vejlebrovej i Ishøj i maj sidste år.
  • ventes Retten på Frederiksberg at afslutte en sag om en kvinde, der fik frataget sit pas, fordi hun ville rejse til Syrien. Hun siger selv, at hun ville deltage i genopbygning i konfliktregionen.
  • kommer Københavns Byret til at afsige dom i en sag, hvor en pokerstjerne er anklaget for at have hacket modspilleres computere, så han kunne se deres kort.
  • afsiger Højesteret 12.00 dom i sagen om realkreditinstitutternes markante forhøjelser af bidragssatserne.

Årsdage:

  • 1684: Fæstningen Christiansø bliver påbegyndt, da grundstenen til Store Tårn bliver nedlagt. Christiansø skal fungere som havn for de danske skibe i Østersøen.
  • 1964: Borgerrettighedsloven i USA bliver godkendt efter et længere forsøg på at forhindre den.

GENNEMSNITSLEVEALDEREN GÅR NED:


KAFFE OG KUNSTKLIP:


FRA ARKIVET:


Annonce

Forsiden