0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Thomas Borberg
Foto: Thomas Borberg
Der var nem adgang til at få penge sendt fra den danske statskasse. Men nu har en af modtagerne tabt en sag om tilbagebetaling af udbytteskat.
Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Amerikaner taber sag om udbyttesvindel i Landsskatteretten

Skat vinder over endnu en af de personer, der uretmæssigt, men næsten uden kontrol har fået udbytteskat tilbage.

Nyhedsbrev - Politiken Morgen

Godmorgen.

Først sendte Skat uden nærmere eftertanke 12,7 mia. kr. af sted til alle, der hævdede, at de havde ret til at få tilbagebetalt udbytteskat.

Nu er arbejdet på at rette op på fadæsen i gang. Landsskatteretten har i en af sagerne fundet, at en af modtagerne ifølge Politiken byggede sit ønske om at få fat i de nemme danske penge på fiktive aktiehandler og falske dokumenter.

Afgørelsen kan ende for landsretten, men om de sagsøgte vil gå dertil, er endnu ikke besluttet, meddeler den Luxembourg-advokat, der repræsenterer den amerikanske kunde, som fik adgang til gratis penge fra den danske stat.

Hun undrer sig over, at Landsskatteretten har inddraget dokumenter fra en anden sag i afgørelsen mod hendes klient. Det skete, da statens advokat under sagsbehandlingen fremhævede papirer fra en anden sag om udbytteskat, som var udarbejdet af samme selskab som det, der håndterede den amerikanske kundes anmodning om at få danskerne til at sende en pose penge.

Samme selskab har taget sig af yderligere 35 amerikanske kunders indsats for at få penge ud af Skat og på den måde kostet os alle 890 mio. kr.Der er ikke styr på statens penge

Vi bliver i den frie adgang til de penge, staten henter fra borgerne. Ifølge Berlingske har Rigsrevisionen givet Skatteministeriet en verbal kindhest for at mangelfuld og svag kontrol med statens største konto med 1.000 mia. kr. Dermed er der en »forhøjet risiko« for, at medarbejdere kan snyde sig til penge ganske som det skete i Britta Nielsensagen, hvor en medarbejder i Socialstyrelsen nåede at hive 117 mio. kr. ned i egen lomme. Avisen har fået fat i en endnu ikke offentliggjort rapport, der afslører svagheder i kontrollen med pengene.Iran affyrede to missiler mod passagerfly

De skød ikke en, men to gange mod det ukrainske passagerfly, der netop var lettet fra Teherans lufthavn. Det viser optagelser, den amerikanske avis New York Times kan offentliggøre. De stammer fra et overvågningskamera, som har fanget, hvordan maskinen rammes af to missiler med 23 sekunders mellemrum. Iran har vedstået, at landets militær skød flyet ned og meddelt, at en række personer er anholdt efter angrebet. 176 mennesker mistede livet ved nedskydningen.Kampen om den demokratiske præsidentkandidat spidser til

Seks ud af det demokratiske partis 12 præsidentkandidater tørnede natten til i dag sammen ved en fjernsynsdebat på CNN, der afslørede en række skillelinjer i det parti, som håber at kunne besejre præsident Trumps republikanere ved valget til efteråret. De handler ifølge Politiken om sundhedsforsikringer - skal de være private eller offentlige? - og om forsvarspolitikken og dermed USA’s militære tilstedeværelse i bl.a. Mellemøsten.Kan en algoritme være ond?

De bestemmer, hvilke reklamer du kan se på din telefon og hvilken forsikring, du kan få lov til at købe. Ny bog forklarer, hvordan algoritmer styrer vores liv, og hvorfor vi ikke skal stole på de matematiske formler. Lyt til dagens afsnit af Du lytter til Politiken.Dagens program:

  • Cinemateket i København tager hul på Københavns Stumfilmfesitval.
  • Vestre Landsret ventes at afslutte en ankesag mod en skibbonit med forbindelse til den højreradikale organisation Danmarks Nationale Front. Han er er tiltalt for at fremsætte trusler mod folketingspolitikere.
  • Folketinget afholder åbent samråd om autorisation af læger fra tredjeverdenslande. Det sker efter en DR-udsendelsesrække, der viser, at der kan være store sprogproblemer og mangelfulde uddannelser hos de udenlandske læger her i landet.

Årsdage:

  • 1975: Portugal bliver med tre nationalistbevægelser i Angola enige om landets uafhængighed i november samme år.
  • 2005: Operaen i København åbner med en festforestilling.

DE DJØF'FERE ER DYRE I DRIFT:


DA PHILIP FORSVAREDE PEARL HARBOR, SKETE DET I PYJAMAS:


FRA ARKIVET:


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden