0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Petros Giannakouris/Ritzau Scanpix
Foto: Petros Giannakouris/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Brasilien indfører ligeløn for landsholdstjeneste

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser

Er kvindelige landsholdsspillere i fodbold lige så meget værd som mandlige?

Det mener de i Brasilien, hvor Det Brasilianske Fodboldforbund har besluttet sig for fremover at betale mænd og kvinder i landsholdstjeneste den samme hyre.

Brasilien bliver dermed et af de få fodboldlande, der tilbyder ligeløn til landsholdsspillerne. Australien, Norge og New Zealand gør det også, mens verdens bedste kvindelandshold – de amerikanske verdensmestre – tidligere i år trak deres eget forbund i retten med krav om ligeløn. De fik deres sag afvist.

For kvinderne er den brasilianske udmelding endnu et mikroskopisk skridt i retning af bedre vilkår og en større løncheck.

Danske Pernille Harder blev tidligere i denne uge verdens hidtil dyreste kvindelige fodboldspiller, da hun skiftede fra Wolfsburg til Chelsea for ca. 2,6 millioner kroner.

Nede i Spanien forsøger en af alle tiders bedste mandlige spillere, Lionel Messi, at vriste sig fri af sin kontrakt med FC Barcelona. Hans frikøbsklausul, som Barcelona insisterer på skal indløses, lyder på 700 millioner euro – nøjagtig 5.208.840.000 kroner – 2.000 gange mere end Pernille Harders aktuelle markedsværdi.

Set udelukkende i det lys, virker vejen til ligestilling på fodboldfronten uendelig.Seneste nyt fra Sportsdøgnet

Fodbold. Et mæglingsmøde mellem Lionel Messis far og ledelsen i FC Barcelona i striden om superstjernens ønskede exit fra storklubben endte ifølge de spanske medier Marca og Sport i det rene ingenting. Parterne kunne ikke nå til enighed om noget. Søndag slog La Liga fast, at Messis frikøbsklausul på 700 mio. euro, ca. 5,2 milliarder, stadig er gældende.

Tennis. Franske Caroline Garcia er ikke sådan en type man lige spøger med, selv om den tidligere top-5-spiller er raslet ned som nummer 50i verden. Dette måtte den topseedede ved US Open sande. Garcia besejrede nemlig tjekken Karolína Plísková 7-6, 6-1 og er nu klar til 3. runde. Garcia lavede fornemme 30 rene vinderslag i opgøret. 2018-vinderen i New York, Naomi Osaka fra Japan, er også videre til 3. runde efter 6-1, 6-2 mod Camila Giorgi fra Italien. 6.-seedede Petra Kvitova fra Tjekkiet slog Kateryna Kozlova fra Ukraine 7-6, 6-2.

Fodbold. For bare 7 år siden var han verdens dyreste spiller og kostede omkring 700 millioner kroner, da han skiftede fra Tottenham til Real Madrid. Som nu 31-årig er Gareth Bale reduceret til overskudsvare i den spanske hovedstad, hvor hans forhold til træner Zinedine Zidane gennem længere tid har været anstrengt. Løsningen synes at være et skifte hjem til Premier League. Jeg forsøgte at smutte sidste år, men Real Madrid satte en stopper for det i sidste sekund. »Der har været andre tilfælde, hvor jeg har forsøgt at skifte væk, men klubben har enten ikke tilladt det eller taget en anden beslutning. Det er op til klubben«, siger Bale ifølge Ritzau til SkySports.Dagens tv-tip. TV2 og Eurosport sender live fra hele 6. etape af Tour de France gennem Massif Central fra kl. 12. Der mål i mere end 1.500 meters højde omkring kl. 17.


Redaktionen anbefaler
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden