0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
DMITRY BRUSHKO (arkiv)/AP
Foto: DMITRY BRUSHKO (arkiv)/AP
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Boykot? Dansk idræt er klar til en hårdere kurs mod totalitære regimer

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser

Mens Hviderusland forbereder sig på værtskabet for VM i ishockey om otte måneder, står landet midt i en folkeopstand mod præsident Aleksandr Lukasjenko. Og i Qatar arbejder tusinder af migrantarbejdere under slavelignende forhold for at gøre ørkenstaten klar til VM i fodbold i 2022.

Den internationale idræt forlover sig i stigende grad med totalitære stater med et anstrengt forhold til demokrati og menneskerettigheder. Derfor er tiden ved at være moden til et kursskifte i dansk idrætspolitik.

Sådan lyder den opsigtsvækkende melding fra formanden for Danmarks Idrætsforbund (DIF), Niels Nygaard.

»Idrætten befinder sig ikke på en isoleret ø, og sport og politik kan ofte ikke skilles ad«, siger Niels Nygaard.

Kulturminister Joy Mogensen (S) bakker op om DIF’s ret til at boykotte uden at konsultere regeringen.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet

Motorsport. Formel 2-køreren Mick Schumacher skal køre en opvisningsrunde i sin fars Ferrari inden formel 1-grandprixet på søndag på Mugello-banen i Italien. Det bekræfter Mick Schumacher på sin Instagram-profil. Mick Schumacher er søn af alletiders største kører Michael Schumacher, der har vundet VM-titlen 7 gange, men som for snart 7 år siden var ude for en alvorlig skiulykke. Schumacher senior gennemgik to hjerneoperationer og lå på hospitalet i over 8 måneder. Siden har Michael Schumachers tilstand været ukendt og genstand for adskillige spekulationer.

Tennis. Østrigske Dominic Thiem (seedet 2) er klar til at spille semifinale ved US Open i New York efter sejr mod australske Alex de Minaur, som blev slået 6-1, 6-2, 6-4. Nu venter den 3.-seedede russer Daniil Medvedev, der sidste år tabte finalen i US Open. Pablo Busta, Spanien (20) og tyske Alexander Zverev (5) mødes i den anden semifinale.

Tennis. I damesingle spillede hviderusseren Victoria Azarenka sig frem til en semifinale mod en anden tidligere verdensetter, da hun med 6-1, 6-0 hurtigt strøg forbi den 16.-seedede belgier Elise Mertens. Azarenka skal nu møde Serena Williams (seedet 3). Naomi Osaka fra Japan er seedet 4 og møder overraskelsen Jennifer Brady fra USA i den anden semifinale.


Dagens tv-tip.Tour de Frances længste etape går over 218 km fra Chauvigny til Sarran Corrèze, og det går op og ned det meste ad vejen frem til en kategori-2-stigning, der er perfekt til et sidste angreb omkring 25 kilometer fra mål. Både længde og profil skriger på et stort udbrud med flere af de kendte navne uden indflydelse på toppen af klassementet. TV2 og Eurosport fra kl. 11.45.

redaktionen anbefaler
Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden