0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Hjerteoperation stoppede karrieren for 26-årig Superligaspiller

Den danske landsholdslejr er imod ideen om VM-slutrunder hvert andet år

Nyhedsbrev - Politiken Sport

God formiddag!

Landskampspause kaldes det, når klubfodbolden holder et par uger fri, fordi der skal spilles kvalifikationskampe til de internationale slutrunder.

Men selvfølgelig holder de ikke fri ude i alle klubberne, hvor der trænes med de tilbageværende spillere, mens landstrænerne herser med alle dem, de har håndplukket til at repræsentere deres respektive lande.

I landsholdslejrene er Fifa’s plan om at afvikle VM-slutrunder hvert andet år i stedet for hvert fjerde år et tema, der har fyldt en del. I Helsingør er den danske modstand mod ideen massiv, fremgår det af Jeppe Laursens Brocks reportage, hvor landstræner Kasper Hjulmand blandt andet siger: Vi er nødt til at værne om turneringernes værdi, og vi er nødt til at værne om spillet og spillerne.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet

Fodbold. Den tidligere U21-landsholdsspiller Frederik Møller måtte i 2020 indstille karrieren, da han for anden gang blev ramt af et hjerteanfald og måtte gennem en operation. »Jeg troede, jeg skulle dø. Det var en kæmpe frygt og et kapitel i en bog, som jeg aldrig nogensinde har brugt ét sekund på at tænke på«, fortæller Frederik Møller blandt andet i Spillerforeningens podcast ’Spiller til Spiller’. Forsvarsspilleren Frederik Møller havde spillet for FC Midtjylland, Hobro, Horsens, AGF og Silkeborg og nåede i alt 88 kampe i Superligaen, men efter operationen måtte han indstille karrieren og har i stedet færdiggjort en jurauddannelse.

Fodbold. Efter at have tangeret sin egen lidet flatterende rekord er den tidligere Real Madrid-spiller Michel blevet fyret som cheftræner i Getafe. Med 1 point i de første 8 kampe er Getafe sidst i La Liga. Senest en klub i den bedste spanske række fik en tilsvarende start på sæsonen var i 2017, da Malaga ligeledes havde 1 point efter 8 kampe. Med Michel som cheftræner. Den nu 58-årige Michel spillede over 400 kampe for Real Madrid, blev spansk mester 6 gange, spillede 66 landskampe og scorede 21 gange, blandt andet mod Danmark i 3-2-sejren under EM-slutrunden i 1988.

Golf. Selv om 20-årige Nicolai Højgaard med sin 14.-plads i søndags i Alfred Dunhill Links Championship avancerede til sin hidtil bedste placering på verdensranglisten, hvor han nu er nummer 153, blev han fortrængt fra positionen som næstbedste dansker efter sin tvillingebror, Rasmus, der er nummer 85. Efter årets anden sejr på challengentouren er Marcus Helligkilde nemlig nummer 143 efter at have været nummer 646 fra starten af året. Spanieren John Rahm er nummer 1 for 13. uge i træk.


Dagens tv-tip: Det er en yderst stilfærdig sag ude i den store sportsverden, hvilket naturligvis afspejler sig i dagens tilbud til de sportshungrende i sofaerne eller lænestolene. HB Køges danske fodboldmestre debuterer ellers i kvindernes Champions League ude mod tyske Hoffenheim, men den kamp vises kun på youtube-kanalen DAZN Uefa Women’s Champions League med start kl. 18.45.