0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Foto: Peter Cziborra/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Klavs Bruun afløser for anden gang i karrieren Jan Pytlick som træner

De danske landsholdsspillere sætter spørgsmålstegn ved VM hvert andet år.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser!

Lørdag møder det danske herrelandshold Moldova på udebane i kvalifikationen til næste års VM-slutrunde i Qatar.

Men de første par dage i den danske lejr i Helsingør er det ikke så meget den kontroversielle turnering i ørkenstaten eller det kommende møde med miniputten Moldova, der trækker overskrifter.

Det er derimod Det Internationale Fodboldforbunds (Fifa) vidt fremskredne planer om at afvikle VM hvert andet år, som bliver diskuteret intenst.

Hverken de danske spillere eller landstræner Kasper Hjulmand kan mønstre den store begejstring over planerne. Dels synes de, at den ellers prestigetunge titel bliver noget udvandet ved at skulle spilles hvert andet år, og dels er de kritiske overfor programmet, der efter deres mening er stramt nok i forvejen.

Det fortæller nogle af dem om i denne reportage.

Spillerne er også trætte af, at de, som jo er hovedpersonerne og dem, der skal spille kampene, overhovedet ikke bliver hørt, når ideer som VM hvert andet år fostres.

I sidste ende er det spillerne, der så at sige skal stå på mål for beslutningen, da de er fodboldens ansigter udadtil, og det samme gør sig gældende, når det kommer til slutrunden i Qatar.

»Jeg mangler information fra dem, som vil ændre på strukturen. Alt er spekulativt nu, og det er problematisk. Spillerne skal høres. Vi er dem, som mærker ændringerne på egen krop, og vi har den største forståelse for, hvad det vil betyde«, siger den danske anfører Simon Kjær.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet:

Håndbold. I 2015 blev Klavs Bruun Jørgensen træner for kvindelandsholdet i stedet for Jan Pytlick, og nu bliver de to navne igen forbundet. Når Pytlick efter denne sæson stopper trænerkarrieren og forlader Sønderjyskes herrehold i ligaen, bliver han nemlig atter afløst af netop Klavs Bruun Jørgensen. Parterne har indgået en toårig kontrakt, og dermed vender Klavs Bruun tilbage til herrehåndbolden efter til den tid 7 års fravær.

Amerikansk fodbold. Hjalte Froholdt er blevet hentet til NFL-klubben Cleveland Browns, hvor han skal være en del af holdets kampaktuelle trup på 53 mand. Det oplyser holdet på sin hjemmeside ifølge Ritzau. I indeværende sæson har han indtil nu været en del af Houston Texans’ såkaldte practice squad, hvor spillere som udgangspunkt ikke er aktuelle til kampe. Skiftet betyder, at danskeren nu kan komme i spil i femte runde, når Browns gæster Los Angeles Chargers søndag. Froholdt blev i november sidste år fritstillet af New England Patriots.

Håndbold. Efter 10 måneder skadespause var stortalentet Helena Elver ved at være klar til et comeback hos Odense, men efter en ny korsbåndsskade i knæet kan playmakeren se frem til yderligere 6-10 måneder på sidelinjen.


Dagens tv-anbefaling: Den europæiske VM-kvalifikation byder på en ægte klassiker, når europamestrene fra Italien på hjemmebane tager imod de olympiske sølvvindere fra Spanien. Kampen kan ses kl. 20.45 på 6’eren. Se resten af tv-oversigten i det opdaterede Sportsdøgnet.


Sportsredaktionen anbefaler