0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Andrew Milligan/Ritzau Scanpix
Foto: Andrew Milligan/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Barcelonas økonomi hænger i laser efter at gælden er steget med milliardbeløb

Spanien bremser Italiens stime som ubesejret og er i Nations League-finalen.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser!

Mens Danmarks herrelandshold varmer op til VM-kvalifikationskampene mod Moldova og Østrig, så kæmper nogle af kontinentets bedste og mest velrennomerede mandskaber om en plads i Nations League-finalen.

I den første semifinale mellem europamestrene fra Italien og Spanien fik udeholdet som det første hold i 38 kampe på stribe skovlen under de azurblå italienere og vandt udekampen på San Siro i Milano med 2-1.

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Foto: Marco Bertorello/Ritzau Scanpix

Férran Torres scorer sit og Spaniens andet mål mod Italien.

Den store helt for spanierne blev den unge Manchester City-angriber Ferrán Torres, der scorede begge mål. Italien gjorde det svært for sig selv, da den rutinerede forsvarsgeneral Leonardo Bonucci blev vist ud efter sit andet gule kort mod slutningen af 1. halvleg.

Hvem Spanien skal møde i finalen afgøres onsdag aften, når verdensmestrene fra Frankrig møder Belgien i Torino.

Finalen spilles søndag på San Siro.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet:

Fodbold. Krisen i den spanske storklub FC Barcelona gælder ikke kun på banen, men i særdeleshed også udenfor. Således kunne klubbens direktør Ferran Reverter i forbindelse med fremlæggelsen af en rapport gældende sæsonen 2020-2021 berette, at klubben i den periode havde øget sin gæld med ikke mindre end 481 millioner euro (ca. 3,6 milliarder kr.). Reverter skød med skarpt mod klubbens tidligere præsident Josep Maria Bartomeu, som han beskyldte for at købe spillere uden at tænke på, om klubben rent faktisk havde råd til det. »Hvis klubben havde været et aktieselskab, var den blevet opløst«, sagde Reverter blanmdt andet ifølge spanske medier og tilføjede, at Barcelona i marts teknisk set var bankerot. I august fortalte Barcelonas nuværende præsident Joan Laporta, at klubbens gæld androg 1,31 milliarder euro (ca. 9,8 milliarder kr.).

Tennis. Holger Rune skal i 1. runde af ATP-turneringen i Indian Wells møde den amerikanske kvalifikationsspiller Ernesto Escobedo. 25-årige Escobedo er nummer 178 på verdensranglisten, mens Rune er nummer 124. Vinder danskeren, er modstanderen i 2. runde den 13.-seedede chilener Cristian Garin.

Motorsport. Selv om kvalifikationen til Tyrkiets formel 1-grandprix først køres lørdag, så er Ferraris Carlos Sainz jr. allerede nu sikker på at han skal starte bagerst, når starten på løbet går søndag. Spanieren har nemlig fået skiftet sin motor og overgår dermed det højest antal tilladte. Det resulterer i en straf, der sender ham langt ned i feltet.


Dagens tv-tip: Det danske kvindelandshold spiller sin første kamp i EM-kvalifikationen frem mod slutrunden i 2022. Modstanderen er Østrig på hjemmebane i Horsens, og kampen kan føles på TV 2 Sport fra kl. 20. Se resten af tv-oversigten i det opdaterede Sportsdøgnet.


Sportsredaktionen anbefaler