0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Mads Nissen
Foto: Mads Nissen
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Mød fodboldlandsholdets nye fans

Sejr i aften mod Østrig er lig med en billet til VM

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser

Tyskland kvalificerede sig i aftes som den første nation til VM i fodbold i Qatar, hvor det går løs i slutningen af november 2022 – om 405 dage.

Hvis alt går efter planen, så følger det danske landshold trop i aften, når kampen i Parken mod Østrig er fløjtet af.

Opgøret på den gamle nationalarena på Østerbro er for længst udsolgt, men publikum på lægterne er ikke nødvendigvis det traditionelle fodboldpublikum.

Under og efter det danske landsholds EM-togt i sommer er der nemlig kommet et utal af nye fans til. Faktisk har landsholdsklubben fået 45.000 nye medlemmer på få måneder. Til sammenligning har det største politiske parti i Danmark ca. 36.000 medlemmer.

Politiken har mødt to af de nye landsholdsfans – Mette Oxholm og Nina Sønderby. Fælles for de to er, at de aldrig har haft et forhold til fodbold. Det har de nu – takket være EM-turneringen, som for det danske landsholds vedkommende begyndte og sluttede på hjerteskærende facon: Med Christian Eriksens kollaps og nederlaget i semifinalen i den forlængede spilletid mod England.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet

Badminton. Danmark er efter hårdt slid videre til kvartfinalerne ved Thomas Cup i Aarhus, efter en tæt kamp mod Tyskland, der i Danmarks favør endte 3-2. Hele fem kampe skulle der til, før der i sidste ende kunne kåres en vinder. Både Viktor Axelsen og herredoublen Mathias Christensen og Frederik Søgaards vandt deres kampe ganske komfortabelt, mens både Rasmus Gemke og herredoublen Kim Astrup og Anders Skaarup måtte se sig slået af tyskerne. Heldigvis kom Hans-Kristian Vittinghus på banen i aftenens sidste og afgørende kamp, og leverede en sikker præstation, der sikrede Danmark deres anden sejr ved Thomas Cup. Onsdag venter der endnu en holdkamp, når Danmark står overfor Sydkorea, og skal kæmpe om førstepladsen i gruppespillet.

Amerikansk fodbold. Cheftræneren for Las Vegas Raiders, Jon Gruden, har på Twitter offentliggjort, at han er trådt tilbage som træner for NFL-holdet. Det sker efter at The New York Times for nyligt kunne rapportere, at han i flere år har sendt emails, hvori han brugte homofobisk sprog, nedgjorde kvinder og hånede ligaens bestræbelser på at være mere inkluderende.

Tennis. Tjekkiske Karolina Pliskova kunne ikke hamle op med hverken blæst eller brasilianske Beatriz Haddad Maia, og røg mandag ganske overraskende ud af Indian Wells i tredje runde. Verdensranglistens nummer tre havde problemer med den useedede brasilianer, og selvom hun i andet sæt kom bedre med, havde Beatriz Haddad Maia helt styr på topseedede Karolina Pliskova, og vandt overbevisende med 6-3 og 7-5.


Dagens tv-tip. Det danske landshold kan tage det sidste skridt til VM i Qatar med en sejr mod Østrig. Se med på Kanal5 eller Discoverys streamingtjenester fra kl. 20.45.


Redaktionen anbefaler