0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Nu vil landsholdet vinde VM

1-0-sejr i Parken gav VM-billet

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Godmorgen, kære læser

Så er fodboldlandsholdet endegyldigt kvalificeret til den omdiskuterede VM-slutrunde i Qatar i 2022.

I Parken blev Joakim Mæhle 1-0-matchvinder mod Østrig og sikrede den 8. sejr i træk, som altså er lig med billetter til Qatar, der for år tilbage købte sig til slutrunden og siden har udnyttet migrantarbejdere på det groveste til at opføre VM’s glitrende arenaer og infrastruktur.

Da VM-billetten var kommet i hus, opstod der fest i Parken, hvor publikum og spillere hyldede hinanden til den helt store guldmedalje.

Apropos guld.

Anfører Simon Kjær, der har boet i udlandet i hele sit voksenliv, luftede efter kampen hos Kanal5 en på mange måder »udansk« tanke. Den 32-årige understregede, at det ikke længere bare er nok for et dansk landshold at være med til de store turneringer. Landsholdet vil – som landstræner Kasper Hjulmand allerede betonede efter EM-semifinalenederlaget til England i juli – tage det næste skridt. Og vinde en titel.

Og den næste titel, der kan vindes, er altså VM!

»Lige nu har vi en tro på, at vi ikke kan blive slået. Vi spiller hver kamp for at vinde, og vi tager til slutrunden for at vinde«, som Thomas Delaney formulerede det.


Seneste nyt fra Sportsdøgnet

Fodbold. Mens det danske A-landshold snuppede den 8. sejr i træk i VM-kvalifikationen og indløste billetter til VM i 2022, så tabte det danske U21-landshold for en sjælden gangs skyld en kvalifikationskamp. Faktisk var 0-1-nederlaget i Belgien det første i kvalifikationssammenhæng i fire år efter en serie på 18 kampe uden nederlag. I topkampen i EM-kvalifikationsgruppe I blev det belgiske stortalent Lois Openda med sin 11. scoring i 12 U21-kampe 1-0-matchvinder i 38. minut. Belgien fører gruppen med 12 point efter 4 kampe, Danmark har på andenpladsen 6 point for 3 kampe. Kun de ni gruppevindere samt den bedste 2’ er på tværs af de ni grupper går direkte videre til U21-EM i 2023. De otte resterende 2’ere skal i playoff om billet til slutrunden i Rumænien og Georgien.

Fodbold. Den engelske midterforsvarer Tyrone Mings efterlyser hårdere straffe for racisme, efter at 1-1-kampen mellem England og Ungarn i VM-kvalifikationen blev skæmmet af uro på udeholdets tilskuerafsnit, hvor engelsk politi anholdt en ungarsk tilskuer for racistisk opførsel over for en steward. »Hver gang vi taler om racisme, ser straffene, der følger efter, aldrig ud til at være på linje med, hvad der er sket«, siger Tyrone Mings ifølge Ritzau og tilføjer: »Jeg håber virkelig, at det sker denne gang, hvis det er tilfældet (at de ungarske fans opførte sig racistisk, red.)«.

Badminton. De danske kvinder tabte som ventet til Kina i Uber Cup-gruppefinalen i Aarhus mod Kina. Trods 0-5 er det danske hold dog videre til kvartfinalen, hvor modstanderen findes i løbet af onsdag.


Dagens tv-tip. Aalborg DM-vindere og CL-finalister skal i 4. runde af Champions League i håndbold møde bundholdet Brest. Se med på TV3 Sport kl. 18.45.


Redaktionen anbefaler