Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Carl Recine/Ritzau Scanpix
Foto: Carl Recine/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

I aften bliver Premier League afgjort - eller hva'?

Aftenens opgør mellem Manchester City og Liverpool har fået karakter af en finale om Premier League-titlen.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Sjældent har en fodboldkamp i 18. sidste spillerunde af Premier League fået tillagt så stor betydning, som aftenens møde mellem de regerende mestre fra Manchester City og Liverpool FC på Etihad Stadium.


Årsagen er naturligvis den, at sidstnævnte inden kampen fører Premier League 7 point foran førstnævnte. Dermed er regnestykket simpelt. Hvis Liverpool vinder vil de have en margin på 10 point ned til Manchester City – et forspring, som flere eksperter mener, vil være umuligt for Manchester City at hente.

En hjemmebanesejr vil til gengæld reducere afstanden til 4 point og åbne mesterskabskampen på vid gab.


Så langt så godt.


Men. For der er et men. Premier League er kun ved runde 21. Der er derfor langt tid og mange kampe til, at en mester kan kåres. Så lang tid, at Liverpools manager Jürgen Klopp fortsat hårdnakket hævder, at det er kollegaen Pep Guardiolas mandskab, der er favoritter til titlen – uanset det store forspring.


For selv om Liverpool har en yderst potent offensiv anført af Mohammed Salah og en defensiv, der i den grad er blevet styrket efter tilgangen af den brasilianske målmand Allison Becker og forsvarsgeneralen Virgil van Dijk, så kan også den velsmurte røde fodboldmaskine stadig ramme en formkrise.


Her betyder det mindre, at Liverpool kan prale af 17 sejre og 3 uafgjorte i sæsonens første 20 kampe.


Det skete jo for Manchester City i december, hvor klubben ud af det blå pludselig tabte tre ud af fire kampe efter en periode, hvor holdet tromlede modstanderne ned med sejre på 2, 3, 4 eller 5 overskydende mål.


Mon ikke også mange Brøndby-fans kan huske afslutningen på sidste sæson, hvor et forspring på 5 point til FC Midtjylland blev formøblet på de sidste fire spillerunder – ja, faktisk endte midtjyderne med at vinde DM-titlen 4 point foran rivalerne.


På den måde er aftenens kamp derfor i virkeligheden ’bare’ et lille skidt tættere på vejen mod afgørelsen af Premier League. En kamp om 3 point som alle andre kampe.


Men hvilken én af slagsen!Dagens citat:

»Min mor traf beslutningen. Hun har altid haft stor indflydelse på mine beslutninger og jeg har altid talt med hende i disse situationer. Hun har altid været på min side«.


Fodboldspilleren Jorginho om, hvorfor han valgte at skifte fra italienske Napoli til Chelsea i England i en interview med mediet Sky Sports.Dagens tv-anbefaling:

Manchester City-Liverpool FC (fodbold), 21.00 på 3+


VM i håndbold for mænd bliver stort, spændende og dramatisk. Ingen tvivl om det. Men den næstsidste testkamp for de danske håndboldmænd mod Ungarn er til at overse. Især fordi den sidste halvdel af opgøret er landet pladask oveni stormødet i Premier League mellem Manchester City og Liverpool FC.


Og selv om der endnu er længe til maj og afgørelsen på mesterskabet, så er sæsonens sidste møde mellem øjeblikkets to varmeste kandidater til titlen trods alt ikke en kamp, man må gå glip af.


Det bliver interessant at se, hvordan Pep Guardiolas taktiske tilgang til kampen bliver. I sidste sæson så han sit mandskab blive splittet ad ved tre lejligheder af Liverpool giftige omstillingsspil.


Derfor gik han defensivt til værks på Anfield tidligere på sæsonen. Den kamp endte 0-0. Spørgsmålet er nu, om spanieren tør lægge ud på den vis i aften, hvor alt andet end en sejr til Manchester City vil være en tilbageslag for Guardiolas mandskab.


Fik du læst...


Annonce

Forsiden