Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

211 centimeters tjubang løfter dansk VM-håb

De danske håndboldmænd fik trods skader vigtige svar i testkampen mod Ungarn.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Om fem dage begynder årets højdepunkt på håndboldscenen, når det danske landshold for mænd spiller VM på hjemmebane i Herning og København.


Spørgsmålet, de fleste danske håndboldentusiater ønsker positivt besvaret, er naturligvis, om der er gods nok i mandskabet til at forløse ambitionen om at blive verdensmester for første gang i historien.


Det svar bliver i bedste fald først besvaret, når VM-finalen bliver spillet 27. januar i Jyske Bank Boxen i Herning.


Men allerede i går viste landstræner Nikolaj Jacobsens udvalgte, at de som minimum har tænkt sig at tage udfordringen op.


Testkampen mod Ungarn i Aarhus blev vundet med hele 33-19. Og det er imponerende. For nok hører ungarerne ikke til i kredsen af medaljefavoritter, men holdet kniber sig traditionelt ind blandt verdens otte bedste.


Blandt banens bedste var de danske backer, Nikolaj Markussen og Nikolaj Øris Nielsen. Og det må i den grad glæde landstræneren, at netop de to ser ud til at have ramt VM-formen på det helt rigtige tidspunkt.


Mens førstnævnte på 211 centimeter ikke har spillet en slutrunde siden 2013, så kan sidstnævnte se frem til sin første store landsholdsturnering. De bankede henholdsvis 6 og 5 mål ind bag de ungarske målmænd.


Det er løfterigt, fordi Markussen er gardering for PSG-stjernen Mikkel Hansen, der i går var fritaget fra kampen, fordi hans kæreste er tæt på fødsel eller lige har født. Og fordi Nikolaj Øris Nielsen formentlig kan se frem til en hel del VM-minutter på højre back, fordi landstrænerens førstevalg Niclas Kirkeløkke blev korsbåndskadet i december.


Også på målmandsposten viste Jannick Green, at han er en habil reserve for Niklas Landin. Sidstnævnte fik et lille riv i lysken under opvarmningen og måtte derfor skånes til kampen. Green greb chancen med en redningsprocent på 40.


Så trods lidt små skavanker i truppen, ser det danske landshold indtil videre ud til at være på en aldeles farbar vej mod VM.Dagens citat:

»Hvis nogen havde sagt, at vi efter begge kampe mod Manchester City ville have en føring på fire point i ligaen, så ville jeg have betalt gode penge for det. Jeg ville have troet, at det var umuligt«.

Liverpool FC’s manager Jürgen Klopp er stadig optimistisk på sin klubs vegne trods nederlaget på 2-1 mod mesterskabsrivalerne fra Manchester city i Premier League.Dagens tv-anbefaling:

Tranmere-Tottenham (fodbold), kl. 20.45 på TV3 Max


Dagens tv-udbud er ikke just imponerende, men den engelske FA Cup er altid værd at se. Turneringen tager i denne weekend fat på 3. runde, og her er der tradition for, at de lavere rangerede klubber af og til får skovlen under de mægtige Premier League-klubber. De kunne også ske i aftenens kamp mellem Tranmere fra den fjerdebedste række og Tottenham Hotspur. Sidstnævnte har mange turneringer i spil for tiden og skal allerede i den kommende uge møde Chelsea i Liga Cuppens semifinale. Derfor giver manager Mauricio Pochettino formentlig en del reserver og talenter tid på græs.


Fik du læst...


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden