Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Hjulmands afgang ligner et nederlag for alle parter

FC Nordsjælland blokerede for, at Kasper Hjulmand kunne skifte til belgisk storklub.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Mr. Nordsjælland vinker farvel til Farum. Farvel og tak. Efter seks en halv sæson – afbrudt af et eventyr i tyske Mainz 05 - er det slut for Kasper Hjulmand.


Den 46-årige cheftræner stopper til sommer i FC Nordsjælland. En klub, som han ikke bare har gjort til dansk mester. Han er samtidig manden, der om nogen har skabt en tro på, at man med talenter og spillere af egen avl, kan blande sig i toppen af Superligaen.


Om skilsmissen er en følge af skænderier og dårligt samliv eller om Hjulmand og FC Nordsjælland blot er vokset fra hinanden, er ren spekulation. Men faktum er det, at den ambitiøse træner indtil i går lignede en ny cheftræner for den belgiske storklub RSC Anderlecht.


Ifølge FC Nordsjællands sportschef Carsten V. Jensen gik den aftale i vasken, fordi nordsjællænderne ikke med så kort varsel kunne finde en erstatning for succestræneren. Dermed kom Hjulmands arbejdsgiver til at agere bremseklods for det, der – måske – bliver en once-in-a-lifetime mulighed.


Her og nu er det en bet for Hjulmand. Og for Anderlecht, der i stedet har ansat den rutinerede hollænder Fred Rutten. Men parterne skal begge nok komme videre.


Mest af alt ligner det et nederlag for FC Nordsjælland, der i den grad har været tegnet af Hjulmand de seneste år.


Nu skal klubben på jagt efter en afløser, som ifølge Carsten V. Jensen skal passe ind i det FCN-koncept, som Hjulmand delvist er arkitekten bag – satsningen på talent, egen udviklede spillere og en rød taktisk tråd.


»Vi kommer til at bevare den klare linje, vi har i vores måde at gøre tingene på både på og uden for banen«, siger Carsten V. Jensen.


Dermed risikerer FC Nordsjælland at ende i Ferguson-saksen. Altså som da Manchester United for snart seks år siden måtte vinke farvel til manager Alex Ferguson og alligevel - med en nedtur som følge - forsøgte at holde stramt fast i et koncept og en vision.


Nu skal FC Nordsjælland finde en afløser for en central og kulturbærende person.


Den opgave skal jo løses. Men let bliver det næppe.Dagens citat:


»Det er en af de værste følelser i verden at svigte sit hold. Jeg har det skidt. Jeg må forsøge at sætte tingene i perspektiv og tage et skridt ad gangen«.


NFL-kickeren Cody Parkey fra Chicago Bears om hans brændte field goals i de sidste sekunder af playoff-kampen mod Philadelphia Eagles. En scoring havde sendt Bears videre og Eagles ud, men i stedet snittede bolden først en forsvarsspiller på fingeren og siden de gule målstolper to gange.Dagens tv-anbefaling:


Wolverhampton-Liverpool (fodbold), kl. 20.45 på 3+


FA Cuppen var lidt af et slagtehus i weekenden for Premier League-holdene. Fem hold er allerede ude - og flere af dem tabte endda til lavt rangerede hold. Brighton er endnu det eneste hold, der er strøget ud til et andet Premier League-hold.


I aften kommer der måske endnu et. Nemlig når Wolverhampton og Liverpool mødes - uafgjort vil imidlertid udsætte afgørelsen til en omkamp.

Fik du læst...Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden