Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Skal FC København nu sælges?

Selskabet bag FC København afviser at være i dialog med investorer om et salg. Til gengæld har købelystne udlændinge set sig varm på Danmark.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Selv om man altid skal skylle opsigtsvækkende, men ubekræftede historier ned med en god kop formiddagskaffe, spærrede jeg alligevel øjnene op, da erhvervsmediet Inside Business kunne fortælle, at en udenlandsk investorgruppe ville opkøbe Parken Sport & Entertainment - selskabet bag fodboldklubben FC København.


Rygtet om en milliardhandel fik straks selskabets aktie til piske i vejret i forventning om, at handlen kunne blive en realitet.


Det bliver den umiddelbart bare ikke. Lige med det første i hvert fald. For kort tid efter historien om opkøbet blev lanceret, afviste Parken Sport & Entertainment, at selskabet er i dialog om et salg.


Alligevel er historien om FC København interessant. Og hvorfor nu det?


Der er ved at brede sig en tendens i dansk fodbold. Nemlig at udenlandske investorer er villige til at kaste store summer ind i opkøb af danske fodboldklubber.


Vejle Boldklub er fortrinsvis på udenlandske hænder. Hvem, der ejer klubben, er dog uvist, for investorgruppen bag foretrækker at være hemmelig. FC Nordsjælland er ejet af en investorgruppe med briten Tom Vernon i spidsen. Fremad Amager er blevet købet af en mystisk investorgruppe baseret i London og Monaco. Og så er de regerende danske mestre fra FC Midtjylland primært ejet af briten Matthew Benham.


Men det stopper ikke her. Slet ikke. Amerikanere har tidligere forsøgt at købe sig ind i Randers FC. Det samme er sket i Lyngby Boldklub. Senest har Helsingør forhandlet med amerikanere, mens en gruppe af købelystne tyskere angiveligt forsøger at overtage styringen med Næstved Boldklub.


Udviklingen kommer formentlig til at fortsætte i årene fremover - og man kan med rette spørge sig selv, hvad i himlens navn det hele egentlig handler om.


Den mest pålidelige forklaring er, at mindre klubber er rugekasser for talenter. Klubber, som ejerne kan hente spillere til, udvikle og sælge videre. Sådan som det blandt andet ser ud til at foregå i superligaklubben Vejle, hvor forholdet mellem ejernes repræsentanter og agentbranchen er usædvanlig tæt - og hvor gennemstrømningen af aldeles ukendte spillere fra en bred vifte af lande, især Kina, har været eller er på gennemrejse.


Det var blandt de historier, som Politiken kunne afsløre i Football Leaks, hvoraf det fremgik, at en af ejerne var villig til at misbruge klubben til egen millionvinding.


Salg af spillere er en forrygende forretning i en verden, hvor fodboldens agenter ofte tager sig fyrsteligt betalt for handler af selv tyndbenede talenter.


Til gengæld viser al erfaring, at det i sig selv er en skidt forretning at eje en dansk fodboldklub, hvis man alene forlader sig på driften. Med mindre altså vi taler FC København.


Og den forretning har bestyrelsen i Parken Sport & Entertainment med deres afvisning åbenbart ikke tænkt sig at sætte over styr i den nærmeste fremtid.


Spørgsmålet er så, om selskabet er lige så afvisende, hvis der først kommer et tilbud.Dagens citat:


»Jeg håber, og jeg ønsker at være her i 20 år, før jeg tager en beslutning, om jeg vil forlade klubben, eller om jeg vil stoppe min karriere«.


Tottenhams manager Mauricio Pochettino om sin fremtid, som ifølge flere medier ellers bliver i Manchester United, der leder efter en permanent afløser for den fyrede José Mourinho.Dagens tv-anbefaling:


Tottenham-Chelsea (fodbold), kl. 21.00 på 3+


Den engelske ligaklub er nået frem til semifinalerne. Og mens Manchester City i morgen har fornøjelsen af upåagtede Burton Albion, så er der anderledes krig på kniven i aftenens opgør, hvor Tottenham hjemme får besøg af Chelsea i den første af to kampe.


Begge hold hungrer efter en titel. Tottenham, fordi klubben intet har vundet i 10 år. Og Chelsea, fordi holdet er så godt som ude af mesterskabskampen.


Også er det et London-derby og det 162. møde mellem de to klubber.

Fik du læst...

Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden