0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Nu begynder den store nordiske VM-krig om medaljer

I aften begynder Danmark rejsen mod VM-guldet i håndbold. Norge og Sverige ligner de første store knaster på vejen.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


VM i håndbold for mænd begynder i dag, når Danmark for første gang i 41 år løber på banen til en VM-kamp på hjemmebane.


Kampen mod Chile i Royal Arena i København bliver dog i sig selv ikke det store brag rent sportsligt. Hvis landstræner Nikolaj Jacobsen og hans udvalgte skal gøre sig nogen som helst forhåbning om at vinde den VM-titel, som dansk håndbold stadig tørster efter, så bør sydamerikanerne blive tromlet eftertrykkeligt over fra første sekund.


Chilenerne er trods alt kun med ved VM, fordi de efter forlænget spilletid slog Grønland i bronzekampen ved de Panamerikanske mesterskaber. Og trods en overraskende sejr over Hviderusland ved det seneste VM, så bør holdet hverken teknisk, taktisk eller fysik have en reel chance mod de danske medaljekandidater.


Faktisk ligner de første fire kampe en blød forret til det første store slag ved VM for Danmark. Heller ikke Tunesien, Saudi Arabien eller Østrig bør volde Danmark problemer.


Men så venter de forsvarende VM-sølvvindere fra Norge. Og den kamp kan blive særdeles afgørende for de danske muligheder i turneringen. På papiret står opgøret om de to semifinalepladser i Danmarks VM-halvdel nemlig mellem Danmark og Norge fra gruppe C, viceeuropamestrene Sverige og (måske) Ungarn fra gruppe D.


Kan Danmark slå Norge og tage maksimum point med sig over i mellemrunden, kan danskerne meget vel tåle af tabe en kamp og alligevel indløse billet til medaljekampene.


Vinder Norge derimod kamp i Boxen på næste torsdag, skal Danmark formentlig vinde rub og stub i mellemrunden.


Forretten til det intense spil bliver serveret i aften mod Chile.


Velbekomme.Dagens citat:


»Vi forventede ikke andet, når man ser på den store klasseforskel mellem de to hold. Vi frygtede faktisk, at det kunne blive værre«


Manageren for Burton Albion, Nigel Clough, om afklapsningen på 9-0 i Liga Cup-semifinalen mod Manchester City onsdag aften.Dagens tv-anbefaling:


Danmark-Chile (håndbold), kl. 20.15 på TV2


Nuvel. Spændende bør det ikke blive. Dertil er forskellen på dansk og chilensk håndbold alt, alt for stor. Men uanset hvad så er aftens VM-premiere lidt af en festaften i dansk idræt, når Danmark for første gang i 41 år lægger halgulve til en slutrunde om verdensmesterskaberne.


Sidst det skete i 1978 blev Danmark nummer 4 - lad endelige kampen mod Chile blive begyndelsen på noget endnu bedre.

Fik du læst...

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden