Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Kim Kyung-hoon/Ritzau Scanpix
Foto: Kim Kyung-hoon/Ritzau Scanpix
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Super Wozniacki åbner titelforsvar med glans

Mens Caroline Wozniacki let spillede sig videre i Australian Open, venter der også de danske håndboldmænd en overskuelig opgave ved VM.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Idrætsverden indeholder et spøjst paradoks. Især hvis man ’holder med nogen’.


På den ene side vil man hjertens gerne se sine favoritspillere og yndlingshold klare sig så let igennem en kamp som muligt.

På den anden side er det jo i dramaet og de store øjeblikke, hvor vindere og tabere bliver fundet på de allermindste marginaler, at idrætten for alvor lever.


Dagen i dag er mest en dag, der stimulerer den første del af paradokset.


På den modsatte side af jordkloden spillede Caroline Wozniacki første runde ved Australian Open. Det danske tennises vandt grandslamturneringen i fjor og skal derfor forsøge at forsvare titlen.


Den første udfordring blev klaret uden alt for meget sved på panden. For selv om belgieren Alison van Uytvanck ligger nummer 52 på verdensranglisten, havde hun ikke mange modtræk over for en velspillende Wozniacki, der især er kendt for sit arbejdsraseri og sin lave fejlprocent.


Mod van Uytvanck krydrede hun indsatsen med 21 rene vindere i sejren på 6-3, 6-4.


I aften venter endnu et ensidigt kapital om Danmarks færd ved VM i håndbold for mænd, når Saudi-Arabien skal forsøge at knække værterne i Herning.


Al ære og respekt for sauderne. Men håndboldmæssigt er det ikke en nation, der bør slippe fra Boxen og de 13.500 tilskuere med et nederlag på under 15 mål.


Heller ikke selv om et par danske profiler bliver sparet til opgøret.


Saudi-Arabien er blandt VM’s dårligste mandskaber og har efter møderne med Østrig og Norge en målscore på minus 26. Derfor skal man nok forvente at se en udklassering på størrelse med de 39-16 og 36-22, som Danmark leverede mod hhv. Chile og Tunesien.


Er man derfor til åndeløs spænding og uforglemmelige dramaer, er det derfor næppe VM-håndbolden, der trækker mest i aften.Dagens citat:


»Jeg synes ikke, at der umiddelbart er kvalitet til 32 hold. Der er ingen grund til at udvide. Vi skal selvfølgelig udbrede sporten i hele verden, men jeg synes ikke, at vores kamp mod Chile var specielt fed reklame«.


Den danske VM-spiller Mads Mensah om udvidelsen af VM i håndbold fra 24 til 32 nationer.Dagens tv-anbefaling:


Manchester City-Wolverhampton (fodbold), kl. 21.00 TV3 Max


Hvis Manchester City skal hold trit med Liverpool FC i toppen af den engelske Premier League, så er en sejr i aftens kamp mod Wolverhampton nødvendig. Men Pep Guardiolas mandskab bør tage aftens modstander særdeles alvorlig.


For selv om Wolves ligger midt i tabellen, har holdet vist sig farlige for ligaens tophold. I de to holds første indbyrdes opgør fik City kun det ene point. Men holdet, der også har slået Chelsea hjemme, har vist sig mindst lige så svære at spille mod på fremmed græs. I udekampene mod Manchester United og Arsenal fik holdet 1-1, inden Tottenham blev slået med 3-1 på Wembley i julen.


Fik du læst....


Læs mere

Annonce

Forsiden