Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Dansk håndbold skal genfinde ånden fra Rio

Frankrig har i 30 år været en træls modstander for dansk håndbold. Men OL-finalen i 2016 giver håb før fredagens semifinalen.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læser.


Hurra! Det danske håndboldlandshold gjorde det. Endda uden at man fik indtrykket af, at det skete med al for meget sved på panden. Holdet spillede sig i VM-semifinalen efter en nogenlunde klar sejr på 30-26 over Sverige i Boxen i Herning.


Dermed fik landstræner Nikolaj Jacobsen og hans udvalgte sat en fed streg under, at Danmark er Nordens stærkeste håndboldnation. Men der er naturligvis et andet og større spørgsmål, som Håndbolddanmark nu gerne vil have et svar på: Er Danmark også verdens bedste?


På papiret er svaret nok et nej. Dertil har fredagens semifinalemodstander fra Frankrig for meget klasse og for stor bredde til, at Mikkel Hansen og Co. helt kan måle sig. Ja, styrken på det franske mandskab har sådan set været skræmmende, siden håndbolden blev en folkesport i Frankrig engang midt i 1990’erne.


Siden dengang har Frankrig vundet 2 olympiske titler, 6 verdensmesterskaber og 3 europamesterskaber. Faktisk har den stærke håndboldnation været i semifinalen ved nu 12 af de seneste 14 VM-turneringer.


Uha... Og Danmark har i den grad været offer for den franske dominans. 11 gange har Danmark mødt Frankrig ved OL, VM eller EM siden 1990 – og kun sluppet fra de møder med 2 sejre.


Men netop i den seneste sejr ligger håbet.


Ingen havde meget fidus til den daværende landstræner Gudmundur Gudmundssons mandskab før finalen ved OL i Rio de Janiero i 2016. Det danske hold var ramt af intern ballade og resultaterne havde været svigtende.


Alligevel spillede holdet sig ganske uventet i finalen mod den franske overmagt, der tilmed havde vundet OL i både 2008 og 2012 og var forsvarende verdensmestre.


Her indtraf noget magisk. Det danske hold spillede en blændende og fuldkommen fabelagtig kamp og endte med det olympiske guld efter en 28-26-sejr.


Det kunne man blandt andet takke en fremragende målmand Niklas Landin og en brandvarm Mikkel Hansen for. De leverede sammen med resten af holdet en uovertruffen finale.


Og kan de gøre det igen, er Frankrig pludselig ikke længere en uovervindelige stormagt, og VM-finalen på hjemmebanen i Herning mod enten Tyskland eller Norge ikke bare en fjern drøm.Dagens citat:


»Det var fedt, at han stolede på, at jeg godt kunne fuldføre kampen uden at ødelægge det hele«.


VM-playmakeren Morten Olsen om endelig at få chancen af landstræner Nikolaj Jacobsen ved VM i håndbold.Dagens tv-anbefaling:


Chelsea-Tottenham (fodbold), kl. 20.45 på 6’eren


Chelsea har haft svært ved at finde melodien i det nye år, hvor holdet blandt andet har tabt 2-0 til Arsenal i Premier League og 1-0 til Tottenham i Liga Cup-semifinalen. Nu er det tid til returkampen mod netop den sidste London-rival.


Og det kan blive interessant. Gæsterne med Christian Eriksen på holdet er hæmmet inden returmødet, fordi både Dele Alli og Harry Kane er langtidsskadet. Dertil kommer, at Heung-Min Son er med Sydkorea til De Asiatiske Mesterskaber.


Opgøret virker med andre ord ganske åbent mellem et kriseramt Chelsea-hold og offensivt stækkede Spurs.

Fik du læst...


Mest læste

Annonce

Annonce

Forsiden