Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling
Nyhedsbrev - Politiken Sport

Guld-Hansen, Pandekager og buh-råb... Vi elsker det hele!

Danmark er håndboldhistoriens mest suveræne verdensmestre.

Nyhedsbrev - Politiken Sport

Kære læsere.


Selv når de danske håndboldmænd i eftermiddag har gnasket en stabel af borgmester Jensens berømmede, sirupdryppende pandekager i sig, vil der formentlig gå en rum tid, før Mikkel Hansen, Rasmus Lauge, Niklas Landin og alle de andre VM-helte når kvalmegrænsen for fejringer.


Og spørgsmålet er, om den nogensinde kommer.


For det danske VM-guld, der i aftes blev sikret med en 31-22-sejr over Norge i finalen, er en milepæl i dansk og internationale håndbold. Aldrig har et hold tromlet sig så suverænt til VM-titlen.


Aldrig har et hold vundet 10 kampe på vej mod guldet. Det er mageløst - ikke mindst i lyset af, at Danmark spillede alle 10 kampe uden, at en eneste af dem reelt var spændende i slutminutterne.


Af de 600 spillede VM-minutter var Danmarks samlet bagud i 54 minutter og 5 sekunder. Og kun én gang - mod Sverige - oplevede det danske mandskab at være bagud efter pausen.


Det er helt og aldeles utroligt.


Utroligt er det også, at Mikkel Hansen i den grad fik understreget, at han er verdens p.t. bedste håndboldspiller. Ikke bare fordi han med længder blev VM’s topscorer med 72 mål. Men fordi han på ægte stjernemanér gemte sine bedste præstationer til de helt særlige lejligheder.


33 af hans mål reserverede han således til de to opgør mod Norge og semifinalen mod Frankrig. På samme måde leverede han næsten en tredjedel af sine målgivende afleveringer i de to slutkampe.


Til sammenligning spillede Norges store stjerne, Sander Sagosen, sine dårligste kampe under VM, da det gjaldt. Nemlig mod Danmark. I de to kampe lykkedes det ham blot at nette 7 gange samlet og have 5 målgivende afleveringer, hvilket er markant under hans gennemsnit for turneringen.


Men ham blev, der selvfølgelig også buhet af. Angiveligt, fordi han havde forsøgt at filme sig til en dansk udvisning.


Der er dem, der kalder den slags mishagsytringer »udansk« og »tarveligt«. Jo, jo... måske. Men som kvindelandsholdets træner, Klavs Bruun Jørgensen, så tørt slår fast på det sociale medie Twitter, så har han aldrig hørt nogen være imod buh-råb »når en københavner kom til en jysk hal«!Dagens citat:


»Det var været en svær balance for mig. Det er svært at tage fra en smadret og træt kæreste, der har skullet være eneforælder for en tid, men det har betydet meget, at jeg kunne tage hjem og sove hos dem i nogle nætter«.


VM-topscoreren Mikkel Hansen om skiftevis at være nybagt far og del af det danske VM-hold.

Læs alt om VM-finalenMest læste

Annonce

Annonce

Forsiden