Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Mette Dreyer/POLITIKEN
Tegning:: Mette Dreyer/POLITIKEN
Vi skal have lukket orgasmekløften, mener psykolog og parterapeut. For den er med til at sænke kvindernes lyst til sex. Tegning: Mette Dreyer.
Nyhedsbrev - Politiken Weekend

»Det sjove er slut, når han er kommet. Så kan man ligge der og være helt klar, mens han pludselig snorker«

Denne søndag undersøger vi orgasmekløften mellem mænd og kvinder, møder Anna Juul, der bruger alter egoet Veronika Katinka til at lufte sine frustrationer, og så genbesøger politikens reporter Tjernobyl og fortæller historien om den største menneskeskabte katastrofe.

Nyhedsbrev - Politiken Weekend

Kære læser


I denne weekend bevæger vi os lidt syd for bæltestedet og undersøger årsagen til orgasmekløften – et begreb der betegner forskellen på, hvor tit heteroseksuelle mænd og kvinder kommer, når de har sex sammen. For den er nemlig ret stor. Og det er med til at sænke kvindernes lyst til sex.


Her er ugens bedste læseoplevelser fra Politiken.dk. Velkommen til.
Når Mathilde på 42 i dag går i seng med en mand, er de orgasmer, hun får, som regel ved egen hånd.


»Det sjove er slut, når han er kommet. Så kan man ligge der og være helt klar, mens han pludselig snorker. Jeg har lært, at jeg skal stimulere mig selv undervejs. Så virker det for mig. Samleje alene kommer jeg ikke af«, siger Mathilde.


Det sidste har hun til fælles med rigtigt mange kvinder. For når et heteroseksuelt par har sex, kommer manden næsten altid, mens mange kvinder sjældent oplever klimaks ved samleje alene. Den forskel kaldes i fagsprog for orgasmekløften. Det skal vi have lavet om på, mener en psykolog og parterapeut, for orgasmekløften er med til at sænke kvindernes lyst til sex.


Læs med her.
Historien om den største menneskeskabte katastrofe


»Datoen var 28. april 1986, og redaktionen var lige mødt. Men så kom der et klokketelegram fra Ritzau om uheld på Forsmark. Det skulle Politiken naturligvis dække. Jeg var miljømedarbejder og blev straks spurgt, om jeg ville af sted. Tjaah, tænkte jeg. Kirsten og jeg har jo fået de børn, vi vil have. Mærkeligt nok tænkte jeg på forplantning før livsfare«.


Hverken Politikens reporter Henrik Kaufholz eller resten af verden anede det mindste om det kaos, som de seneste to døgn havde udspillet sig i Tjernobyl i det nordlige Ukraine. Et kaos, som millioner af tv-seere de senere uger har stiftet bekendtskab med via HBO’s fantastisk realistiske miniserie om den største menneskeskabte katastrofe nogensinde.


I denne artikel besøger Henrik Kaufholz, der har været på sagen i 33 år, igen Tjernobyl og genfortæller historien om den største menneskeskabte katastrofe.
Første dansker kureret for rystesyge med ny behandling: »Det her er hendes bedste chance. Nu er det nu«


Anifer Saliev er en af de mange ældre danskere, der lider af rystesyge. Hun ryster så meget, at helt almindelige hverdagsting nærmest bliver umulige. At drikke et glas vand, eksempelvis.


Men der er blevet udviklet en ny behandling, der kan fjerne rystelserne. På bare fire timer. Derfor har overlæge Niels Sunde og Sundhedsstyrelsen sendt Anifer Saliev til Madrid. Hvis behandlingen virker, kan det ikke bare ændre hendes liv – men potentielt mange tusinde danskeres.


Vi fortæller Anifer Salievs fascinerende historie her.
Hun jonglerer med øgler, psykoser og en karriere i overhalingsbanen: Kirsten Birgits skyggeskribent hviler i at være uden for normalen


Anna Juul er filmskoleelev, fast skribent på satireprogrammet ’Den korte radioavis’ og kvinden bag alteregoet Veronika Katinka Martzen, en opsætsig forfatterspire, der har fyret Kirsten Birgit som sin manager. Juul og Martzen er uenige om meget - som for eksempel kønspolitik og brugen af udtrykket ’tihi’ - men de er sammen om at have det svært. Om at kæmpe med en psykisk lidelse og om trangen til at skære al smerten væk.


Gennem alteregoet får Anna Juul luft for sine frustrationer over et samfund, hun synes er helt ude af stand til at gribe unge med problemer. Søndag står hun frem som sig selv, når hun holder båltalen på Islands Brygge. Om ukrudt.


Mød Anna Juul og Veronika Katinka i det store søndagsinterview her.
Tak for opmærksomheden og god søndag.Politiken fortællerAnnonce

Forsiden