Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Peter Hove Olesen
Foto: Peter Hove Olesen
»Jeg ved godt, at jeg er privilegeret, fordi jeg kan leve af at lave lige præcis den musik, jeg har lyst til«, siger Anders Trentemøller. Foto: Peter Hove Olesen.
Nyhedsbrev - Politiken Weekend

Trentemøllers femte album er på gaden, men turneen er droppet: »Det kribler i mig, når jeg ser en bandbus holde uden for Vega«

Trentemøller spiller ikke for at imponere - Familie brugte 13.000 kr på at bekæmpe fnat - Sverigedemokraternas første borgmester skaber røre i vores naboland

Nyhedsbrev - Politiken Weekend

Kære læser

Det kribler og krabler i denne weekends nyhedsbrev. Det kribler i musikeren Anders Trentemøller, når han ser en bandbus holde uden for Vega, og det føles garanteret, som om det krabler overalt på din krop, når du læser om en fynsk families 13.000 kr. dyre kamp med fnatmider.

Velkommen til dit weekendnyhedsbrev.


Berømte instruktører har brugt hans elektroniske musik, han har turneret i hele verden, og han har samarbejdet med store, internationale musiknavne.

Men Anders Trentemøller spiller og komponerer ikke for at imponere nogen. Musikken er hans måde at være i verden på.

Selv om det på turneer, mange musikere hiver huslejen hjem, har Trentemøller valgt ikke at turnere med sit nye album ’Obverse’, fordi han er blevet far.

»Det kribler i mig, når jeg ser en bandbus holde uden for Vega. Men det var den rigtige beslutning ikke at turnere denne gang«, siger han.

Læs det store portrætinterview med Trentemøller her.


En fnat-epidemi lader til at have ramt Danmark. Tidligere i denne uge fortalte læger fra flere hospitaler, at de »oversvømmes« af patienter, der kæmper en hård kamp for at slippe af med de små bæster.

For en fynsk familie indebar den kamp sidste år social isolation, store udgifter og frustrationer over læger, der ikke kunne se miderne. Det fortæller en 42-årig kvinde, hvis teenagesøn havde fnat, og som i dag er så flov over det, at han har bedt hende om at være anonym.

Hun kalder de to måneder, hvor hun hver dag gjorde hovedrent, og sønnen måtte have handsker på i skole, for »et helvede«. Først efter adskillige behandlinger slap de af med sønnens ubudne gæster på kroppen.

»Da havde vi brugt 13.000 kroner på medicin og havde desuden købt ny vinterjakke, skoletaske, nye sko og nyt sengetøj til ham«, siger kvinden.

Læs meget mere om familiens oplevelser her.


Til sidst skal du med et smut til Sverige. Nærmere bestemt kommunen Sölvesborg i Blekinge-området. Her reagerer Sverigedemokraternas første borgmester, Louise Erixon, sammen med Moderaterna og Kristdemokraterna. To partier, der ellers før valget sagde nej til at arbejde sammen med det før så uglesete parti.

Selv om kommunen er lille, er den under Erixsons ledelse blevet kendt og berygtet i Sverige. Senest kom den i vælten for en ny flagpolitik, der af mange ses som fjendtlig overfor LGBTQ-personer. Selv mener Louise Erixon, at hun udsættes for »bevidst misfortolkning«, og at dækningen af byens politik er ofte er »præget af direkte løgne«.

»Det virker, som om hele Sverige synes, at Sölvesborg er spændende. Jeg forstår udmærket, at det er spændende at se, hvad der sker, når Sverigedemokraterna er med til at styre«, siger hun.

Tag med til byen, der er blevet centrum for en debat om det borgerlige Sveriges fremtid.

Tak, fordi du læste med.

Der klør og klør i det danske land


Spis dig sund


Danskernes måde at dyrke Karen Blixen er kvindefjendsk, mener to amerikanske eksperter i forfatterinden


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden