Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jens Hartmann Schmidt
Foto: Jens Hartmann Schmidt
»Jeg er meget stærk, når det gælder om at klare mig selv. Men jeg tror ikke, jeg er stærk, når det gælder om at bevare mildheden, mens jeg kæmper. Den tror jeg lidt, jeg har mistet på vejen«, siger Sørine Godtfredsen. Foto: Jens Hartmann Schmidt
Nyhedsbrev - Politiken Weekend

Præsten der vil genopfinde sig selv: »Nu er der en, der insisterer på, at jeg kan blive set på en anden måde, end jeg var klar over selv«

Kærligheden har forandret Sørine Godtfredsen - Ægteparret Conway er rygende uenige om Trump - Martin D. Smiths fodboldkarriere kollapsede med et brag

Nyhedsbrev - Politiken Weekend

Kære læser

Juledagene står for døren, og det betyder forhåbentligt masser af ro og god tid til at læse. Og heldigvis skorter det ikke på gode historier at dykke ned i.

I weekendens nyhedsbrev får du både et stort interview med den nationalkonservative præst Sørine Godtfredsen, der har ladet sig mildne af mødet med kærligheden, og historien om det amerikanske Conway-par, der er rygende enige om stort set alt, når det kommer til præsident Trump. Du kan også læse den tidligere fodboldspiller Martin D. Schmidts ærlige beretning om, hvad der skete, da hans karriere kollapsede med et brag på en jysk motorvej.

God jul og læselyst.


’Hadprædikant’ er Sørine Godtfredsen blevet omtalt som i Politiken. Sur-ine, har andre kaldt den 52-årige journalist og præst med det skarpe, grønne blik, der i mere end 20 år har været en omdiskuteret, nationalkonservativ stemme i den værdipolitiske debat.

Normalt preller sådan noget af på Godtfredsen, der er opfostret med en forestilling om, at alle de andre er nogle idioter. Men i de seneste år har hun øjnet risikoen for at ende som en karikatur. Og er gået i gang med at genopfinde sig selv i en mildere version.

Hun har - med egne ord - fået en ny begyndelse. Katalysatoren for den begyndelse hedder Henrik, og er den første rigtige kæreste, Godtfredsen nogensinde har haft.

»Nu er der en, der insisterer på, at jeg kan blive set på en anden måde, end jeg var klar over selv. Og hvis der er en, der insisterer på det ... det må jeg simpelt hen tage for gode varer«, siger hun.

Klik her for at læse interviewet med præsten, der nået til den konklusionen, at hendes »lidt dystre menneskesyn med, at Gud er stor, og jeg er ingenting, bliver lidt tomt i længden«.


Vi bliver lidt i kærlighedssporet, men tager et smut til USA.

Man siger som bekendt, at modsætninger mødes. Hos det amerikanske ægtepar George og Kellyanne Conway hedder modsætningen Donald Trump.

Men George og Kellyanne Conway kan ikke bare slukke tv’et, når præsidenten toner frem, for at snakke om noget mindre sprængfarligt. Deres liv er vævet tæt ind i præsidentens.

Hun som Trumps særlig rådgiver, der indædt og loyalt forsvarer ham og republikanerne. Han som ivrig debattør, der i tweets, avisindlæg og podcasts revser sin kones arbejdsgiver. Tidligere i år i så skarpe vendinger, at Trump skød tilbage og kaldte George Conway for »en klar TABER og ægtemand fra helvede«.

Mød det umage Conway-par her.


For godt 20 år siden var Martin D. Smith et navn i dansk fodbold. Han spillede venstre back i Brøndby og var udset til fremtidens mand til pladsen på landsholdet. På ungdomslandsholder havde han også vist sit værd.

Men en forårsdag i 2000 ændrede den dengang 21-årige mands liv sig på et splitsekund. Ikke alene blev drømmen om en lang og glorværdig fodboldkarriere taget fra ham, han mistede også sin mor som følge af et frontalt sammenstød på vejene nær Esbjerg.

Nu fortæller Martin D. Smith i tre kapitler om nedturen – og om turen tilbage til livet. Det første kapitel om kometkarrien, der endte med et brag, kan du læse her. De resterede kan du finde på pol.dk i løbet af i dag og i morgen.

Tak, fordi du læste med.

Unges frustrationer over samfundet sætter sit præg på kulturen


Satirisk årskavalkade


DEBAT: 19-årige Ali Bako lever i konstant frygt for at blive sendt hjem til Syrien


Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden